Search
Close this search box.

ŽUPANICA JOZIĆ U radnom posjetu Gradu Lipiku: “Nema velikih i malih gradova, već velikih i malih ideja“

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić zajedno sa svojim suradnicima jučer je posjetila Grad Lipik, a domaćini su im bili gradonačelnik Vinko Kasana, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar te pročelnica JUO Grada Lipika Veronika Prhal.


Nakon sastanka u Gradskoj upravi županica je posjetila naselje Poljana u kojemu se nalazi novoizgrađeni dječji vrtić koji pohađa pedesetak djece iz prigradskih naselja Lipika kao i osnovnu školu te društveni dom koji je obnovljen u prosincu prošle godine, a u kojem su smještene ispostave Dnevnog boravka za starije osobe te Gradske knjižnice i čitaonice Lipik. Bila je to prigoda za razgovor sa starijim sugrađanima te sa mladim obrtnicima koji ondje žive i rade.
Prilikom posjete Osnovne škole Grigora Viteza, ravnatelj Tibor Nagy županici je rekao više o samoj povijesti škole, kao i o nedavno završenom projektom energetske obnove. “Naša škola započela je s radom 1971. godine te su ju tad pohađali učenici iz devet naselja, dok ju sad trenutno pohađa 109 učenika. Premda je naša škola mala, brojni učenici ostvarili su velika postignuća.“ –  rekao je ravnatelj Nagy.


Radni posjet jednom od pet gradova naše županije bio je prigoda i susresti se sa mladim obrtnicima koji žive i rade na području Poljane te je tako županica Jozić u obnovljenom Društvenom domu posjetila mladu obrtnicu Melanie Akšić koja je ondje, iskoristivši gradske i državne poticaje otvorila frizerski salon, trenutno jedini u Poljani, kao i Luku Kosa, također mladog poduzetnika koji ima velike planove za budućnost, a od 2017. godine uspješno upravlja autolimarskim obrtom.


U posjeti Toplicama Lipik županica se susrela s ravnateljem Darkom Kelemenom te razgovarala o investicijama koje se odvijaju u najstarijem gospodarskom subjektu Lipika.
Gradonačelnik Kasana istaknuo je kako ovo nije prvi službeni posjet županice jer je već nekoliko puta boravila u Lipiku otkako je preuzela dužnost. „Ovim susretom županicu smo htjeli upoznati s provedbom svih onih projekata koje provodimo na području grada, premda je ona itekako upoznata sa svime, ali željeli smo ju upoznati i s projektima i planovima koje namjeravamo provesti u budućnosti. Neki od tih projekata čak i nadilaze granice naše jedinice lokalne samouprave te je suradnja s Požeško-slavonskom županijom neizostavna jer želimo da i ona u te projekte bude uključena, odnosno da nam bude partner.“ – istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana.


„Poduzetnicima su potporne institucije vrlo bitne, stoga moram naglasiti da je Grad Lipik ovdje prisutan i putem svoje razvojne agencije LIRA-e, a prisutna je i podrška Požeško-slavonske županije putem PANORA-e, Regionalnog koordinatora razvoja naše županije.“ – rekao je gradonačelnik te dodao kako je upriličen i posjet Toplicama Lipik koje su važan gospodarski subjekt koji zapošljava preko dvije stotine djelatnika i koji je u investicijskom ciklusu od izuzetno važnog značenja.
„Lipik je grad koji ima viziju, a nedavno je objavljen članak u čijem je naslovu pisalo da nema velikih i malih gradova, već velikih i malih ideja. To je zapravo slika Grada Lipika. Ono što je u Lipiku vidljivo jest to koliko gradonačelnik Kasana vodi računa o ravnomjernom razvoju svih lipičkih naselja, kao što ja sa županijske razine vodim računa o ravnomjernom razvoju svih njezinih dijelova.“ – istaknula je županica Jozić te naglasila kako se na području cijele naše županije mogu vidjeti investicije u komunalnu infrastrukturu, istaknuvši projekt aglomeracije, kao i niz manjih, ali značajnih projekata.


„Danas smo u Lipiku razgovarali o projektima koji će se financirati iz novog programskog razdoblja, a dosta je i projekata koji se planiraju financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Bili smo u OŠ u Poljani čiji je osnivač Županija i u kojoj je iskazan interes za dogradnjom jedne manje sportske dvorane za potrebe nastave tjelesnog odgoja. Također smo obišli i Toplice čiji je Županija osnivač. Tu se zapravo vidi ta sinergija. Problemi i potrebe građana se moraju rješavati neovisno o tome tko je osnivač te smatram da to mi na području Požeško-slavonske županije dobro radimo. Mi svojim građanima nastojimo stvoriti okvire življenja za 21. stoljeće, od infrastrukture pa do svih onih drugih bitnih sadržaja, poput onih koje smo danas obišli u Poljani.“ – rekla je županica Jozić.

Izvor: pszupanija
Izvor foto: compas.com.hr

Vezano
Vezano
Gradska kuca ZASTAVE
POŽEGA Uskršnja čestitka gradonačelnika

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti,iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uvijek nas iznova vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas o snazi žrtve i…