Search
Close this search box.

ŽUPANICA JOZIĆ UGOSTILA MATEJU RALJEVIĆ I MENTORICU VERU TOMIĆ-ŽAGAR U Požeško-slavonsku županiju donijele europsku medalju brončanog sjaja

U rujnu ove godine, u poljskom gradu Gdanjsku održano je natjecanje Euroskills, najveći događaj izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi. Natjecanje se održava svake dvije godine u organizaciji WorldSkills Europe te okuplja stotine mladih stručnjaka iz država diljem Europe.
Na ovogodišnjem natjecanju dio hrvatskog tima bile su i studentice Mateja Raljević iz Požege i Tena Risek iz Varaždina koje su pod mentorstvom Vere Tomić-Žager, profesorice Obrtničke škole Požega,  u vrlo zahtjevnoj konkurenciji osvojile brončanu medalju u disciplini modni dizajn i tehnologija.
– Ovo je najbolji uspjeh hrvatskog tima otkako Hrvatska sudjeluje na ovom strukovnom natjecanju i bilo je prekrasno vidjeti hrvatsku zastavu na prijestolju s najboljima. Mateja i Tena studentice su Tekstilno-tehnološkog fakulteta koje su završile srednju strukovnu školu za modnog tehničara, svaka u svom gradu. Tijekom opsežnih priprema Mateja i Tena su pokazale predanost radu, a na trodnevnom natjecanju pokazale su izuzetnu vještinu koja ih je dovela do velikog uspjeha i bronce u velikoj konkurenciji. Osim brončane medalje Mateja i Tena dobile su i medalju Best of Nation kao priznanje najboljeg rezultata u hrvatskom timu – rekla je mentorica Vera Tomić-Žager. 

 

Brončanoj Mateji i njenoj mentorici, koje su donijele europsku medalju brončanoga sjaja u Požeško-slavonsku županiju, na zapaženom rezultatu čestitale su županica Antonija Jozić i  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, Sunčica Bajić.
– Čestitam Mateji, Teni i mentorici, profesorici Veri, koje su svojim trudom, radom i upornošću s ovog europskog natjecanja u Hrvatsku donijele najbolji rezultat dosad. Požeško-slavonska županija je županija u kojoj se znanje cijeni, u kojoj ambiciozni učenici i studenti imaju mogućnosti za razvoj i usavršavanja i izuzetno me veseli kada entuzijazam naših mladih bude vrednovan i prepoznat – rekla je Jozić.
Nakon dugotrajnih priprema i izazova u vidu neizvjesnosti koju donosi veliko natjecanje, Mateja pak dodaje da ih je iskustvo natjecanja oplemenilo i predstavlja nezaboravno životno iskustvo.
– Na natjecanju je bila odlična atmosfera, svi smo se povezali i dijelili svoja iskustva iz različitih europskih zemalja što će nam zasigurno ostati u sjećanju zauvijek. Razmjena iskustva pomogla nam je i da shvatimo kako naše obrazovanje ni malo ne zaostaje za drugim europskim zemljama, već naprotiv, znanje koje mi stječemo u školama i na fakultetima u Hrvatskoj, ne bismo mogli nigdje drugdje – istaknula je Mateja.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano