ŽUPANICA OBIŠLA MJESTO PRIPRAVNOSTI ZIMSKE SLUŽBE U POŽEGI „Ni u kojem slučaju snijeg neće iznenaditi Županijsku upravu za ceste”

Zimska služba u pripravnosti je za sve intervencije prilikom zimskih nepogoda, a tom prigodom županica Antonija Jozić u pratnji v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Ivone Matačić, obišla je mjesto pripravnosti zimske službe za period 2022./2023. na lokaciji Eugena Podupskog, mjesto pripravnosti Požega. Izvoditelj radova je Poduzeće za ceste Slavonski Brod, a Požega i Pakrac su dva mjesta pripravnosti s ukupno 475 km u Požeško-slavonskoj županiji.


U ime tvrtke PZC Slavonski Brod obratio se šef službe Jurica Atlagović koji je rekao kako su aktivnosti započele postavljanjem zimskih znakova, već s prvim danima mjeseca studenog.
„S 15. studenim uveli smo prvi stupanj pripravnosti u zimskoj službi. Trenutno na skladištu imamo 400 tona soli za državne i županijske ceste u Požeško-slavonskoj županiji i spremni smo za prve minuse i prvi snijeg.“ – istaknuo je Atlagović.


Ivona Matačić, v.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste istaknula je kako se obavještavanje javnosti vrši putem servisa HAK-a te na taj način zainteresirani mogu dobiti informacije o stanju na cestama, prohodnosti i eventualnim zabranama, dok se informacije također mogu dobiti na telefon glavnog stožera te na broj 112.
„Mi smo spremni za zimu, vozila su pripremljena. Imamo četiri vozila u Požegi te dva u Pakracu. U nadležnosti je ukupno 475 kilometara županijskih cesta u dvije nadcestarije.“ – dodala je v.d. ravnateljica Matačić.


„Kao i svake godine Županijska uprava za ceste, sukladno zakonskim propisima od 15. studenog, spremna je za zimsku službu. S obzirom na to da je prošli tjedan bila smotra vozila na području Brodsko-posavske županije, mi smo odlučili danas to napraviti u Požegi i Pakracu. Ovdje su vozila, oprema, strojevi i ljudi koji su na raspolaganju. Bitno je da ni u kojem slučaju snijeg neće iznenaditi Županijsku upravu za ceste. Mislim da građani mogu biti zadovoljni kao i dosadašnjih godina.“ – rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić zahvalivši svima koji sudjeluju u pripravnosti, svake godine spremni dočekaju zimu te brinu da županijske ceste budu u dobrim uvjetima.


Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano