Search
Close this search box.

ŽUPANICA POSJETILA OŠ STJEPANA RADIĆA U ČAGLINU U školske klupe naše županije danas je sjelo 583 prvašića – „S osmijehom na licu svladajte svoje nove školske obveze“

S prvim danom školske godine 2023./2024. u osnovne škole na području Požeško-slavonske županije krenulo je 583 prvašića, što je dvoje više od prošlogodišnjeg broja. Osim za prvašiće, nastava je krenula i za ostale učenike osnovnih i srednjih škola pa se tako u školske klupe vratilo  preko 7500 učenika na području županije.
U Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin upriličen je svečani doček za njihovih 15 prvašića koje su, uz starije učenike koji će im biti podrška u prilagodbi, došli pozdraviti i prijatelji iz vrtića.
– Ovo je prva generacija naših prvašića koji su tri godine boravili u vrtiću i ulaze zajedno s nama u program cjelodnevne škole. Želim vam svima uspješan početak nastavne godine, budite veseli, nasmijani i iskoristite u najboljoj mogućoj mjeri sve što vam bude pruženo – rekla je ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin, Slađana Švajda.
Prigodom prvoga dana prvoga razreda, županija, gradovi i općine, darivali su prvašiće s područja Požeško-slavonske županije simboličnim paketićima uz čestitke na njihovom novom razdoblju života. 
– Želim vam ugodno raspoloženje prvoga dana prvoga razreda, shvatite svoju prvu školsku godinu ne kao prepreku već kao izazov, kroz koji ćete prolaziti sa svojim nastavnicima i roditeljima, a koji će vam biti temelj za nastavak vašeg obrazovanja i života – rekao je načelnik Općine Čaglin, Dalibor Bardač.
Malene prvašiće i njihove školske prijatelje u Čaglinu očekuje još jedan razlog za veselje jer će ubrzo nastavu tjelesne i zdravstvene kulture obavljati na osvježenom igralištu. Naime, uskoro se kreće u projekt uređenja školskog igrališta za koji je Požeško-slavonska županija ostvarila sufinanciranje putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.
– S najvećim veseljem pozdravljam naših 15 prvašića koji će u ovoj školi stjecati nova prijateljstva, nova znanja i iskustva i puni veselja protrčati do osmog razreda. Neka vam ova školska godina bude uspješna i želim vam da s lakoćom i osmijehom na licu svladajte sve svoje obveze. Roditeljima, a posebno roditeljima prvašića, čestitam na ovom emotivnom trenutku polaska mališana u školske klupe i budite im kao i do sada velika podrška u njihovom odrastanju – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.
Izvor: pszupanija

Vezano
Vezano