Search
Close this search box.

ŽUPANICA PRILIKOM TRADICIONALNOG PRIJEMA ZA NOVINARE NAJAVILA U ovoj godini završit će se radovi na tri zgrade u Požegi i započeti gradnja brze ceste prema autocesti!

Županica Antonija Jozić danas je organizirala tradicionalni prijem za predstavnike medija Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije koji prate aktivnosti Županije. Prisustvovao mu je i njen zamjenik Ferdinand Troha.
– Željela bih se zahvaliti svima vama na suradnji koju smo imali u prethodnim godinama, a ja sam duboko uvjerena da će tako biti i 2024.godine, u kojoj nastavljamo ostvarivati sve one strateške projekte koji su ključni za daljnjii gospodarski razvoj Požeško-slavonske županije – rekla je na početku prijema županica.

 

O aktivnostima u minuloj godini, dodala je, detaljnije ne želi govoriti, jer je kroz godinu o svemu već pisano, podsjetila je samo na jedan detalj vezan uz školstvo.
– Ono što će zasigurno obilježiti 2023.godinu je ulaganje u školstvo. Podsjetit ću da je prošle godine pet osnovnih škola, kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, od 11 koliko ih imamo, ušlo u pilot projekt cjelodnevne škole i da je kroz taj pilot-projekt osigurano 1,5 milijuna eura za neke manje građevinske intervencije u tim školama i za opremanje. U tijeku je javna nabava za rekonstrukcije i opremanje škola u Trenkovu, Velikoj, Jakšiću, Brestovcu i Čaglinu i očekujemo početkom ove godine, najkasnije u proljeće, da će se započeti s tim radovima – rekla je županica Jozić.

 


U svom obraćanju novinarima, akcent je stavila na 2’24.godinu.
– Kao županica Požeško-slavonske županije htjela bih najaviti da ćemo tijekom 2024.godine privesti kraju radove na ove tri tri zgrade na kojima se radi u Požegi. To je zgrada Zavoda za hitnu medicinu, koju očekujemo da ćemo ju otvoriti u prvom polugodištu ove godine. Isto tako, i veliki kapitalni projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, dakle, dogradnja i rekonstrukcija Poljoprivredno-prehrambene škole, naše stare Ratarnice a očekujemo i završetak radova na co-working centru Panora gdje ćemo preseliti, ne samo Regionalnu razvojnu agenciju, nego i Županijsku upravu za ceste i neke druge ustanove koje su od važnosti za Požeško-slavonsku županiju.

 

Županica Jozić također je podsjetila kako se radi i na velikom projektu izgradnje sportske dvorane uz OŠ Julija Kempfa. Ovih dana s tim u vezi se čeka izdavanje građevinske dozvole a potom će se, kroz fondove EU, namaknuti novci za izgradnju.
– Ono što je isto tako obilježilo kraj prošle i početak ove godine je raspisivanje javnog natječaja za izgradnju brze ceste od Požege prema autocesti. Ako sve bude u najboljem redu, ako ta procedura bude išla brzo i ne bude potencijalnih žalbi, ja očekujem da bi se u proljeće moglo započeti s radovima na toj dionici. Ukratko, to je nekakav rezime onoga što nas očekuje 2024.godine što se tiče Požeško-slavonske županije, ali ovom prilikom spomenut ću svakako i ulaganja naših općina i gradova u rješavanju onog, nekako najvećeg problema koji se iskristalizirao prošlih godina, to je smještaj djece u dječje vrtiće. Vidite i sami da svaki dan neka nova odluka dođe vezano za ulaganje u dječje vrtiće, pa nekako imam osjećaj da se neke odluke ponavljaju. Ne, ne ponavljaju se nego jednostavno naši gradovi i općine gledaju u budućnost i prijavljuju se na Nacionalni plan oporavka i otpornosti pa evo imamo sad odluke vezana uz dogradnju vrtića u Čaglinu i uređenje vrtića u Eminovcima, općina Jakšić. Nastavlja se naravno i s programom besplatnih obroka u školi, programom pomoćnika u nastavi i to su sve neki veliki projekti koji su odobreni od strane Vlade RH, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujem na svakoj podršci i suradnju u 2023.godini i očekujem takvu dobru suradnju i u 2024.godini . Naravno, sve na korist žitelja Požeško-slavonske županije – zaključila je županica Antonija Jozić.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ pszupanija.hr

Vezano
Vezano