Search
Close this search box.

ŽUPANIJA OSIGURALA SUFINANCIRANJE Za obnovu krovišta područne škole u Biškupcima odobreno 80 tisuća eura

Kao osnivač škole i prijavitelj projekta, Požeško-slavonska županija je za obnovu i uređenje područne škole u Biškupcima osigurala sufinanciranje u iznosu od 80 tisuća eura i to kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima 2024. godine. Konkretno, realizacijom projekta obnovit će se krovište zgrade spomenute područne škole, na području Općine Velika.
– Projekt obnove krovišta područne škole u Biškupcima je još jedan u nizu projekata kojim nastojimo poboljšavati materijalne uvjete naših učenika i time ostvarujemo ciljeve koje smo zadali Planom razvoja Požeško-slavonske županije do 2027. godine. Upućujem zahvale Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Vladi Republike Hrvatske jer su spoznali potrebu ulaganja u jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja. Isto tako, čestitam gradonačelnici i načelnicima koji su istim programom osigurali sredstva za realizaciju drugih vrijednih projekata na području naše županije – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.
Među 89 projekata za koje su odlukom o odabiru osigurana sredstva, našla su se još četiri projekta koja će se provoditi na području Požeško-slavonske županije. Tako su, Općini Kaptol sredstva odobrena za projekt rekonstrukcije Majstorske ulice – I. faza, Gradu Pakracu za projekt izgradnje pješačke staze u Frankopanskoj ulici u Prekopakri, Općini Velika za projekt pješačke staze kroz naselje Biškupci (do naselja Draga) te Općini Brestovac za projekt izgradnje pješačke staze u naselju Busnovi.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi