Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKA GOSPODARSKA KOMORA Goran Šutalo zamijenio na predsjedničkom mjestu Luku Balenovića – najavljene i neke novine u radu

Novi predsjednik županijske Gospodarske komore je Goran Šutalo, čelni čovjek tvrtke Color emajl d.o.o. a dvoje novih dopredsjednika su Zdenko Prskalo vlasnik Magme d.o.o. i Nevia Straga iz lipičkog Straga transa d.o.o. Odlučeno je to na 1.sjednici novog saziva Gospodarskog vijeća a objavljeno je na današnjoj 2. sjednici Vijeća kojoj su prisustvovali i novinari.
Novi predsjednik županijske Gospodarske komore zahvalio se svom prethodniku Luki Balenoviću i potom ga prigodno darivao. Osim toga, predstavio je osnovne dijelove plana rada za ovu godinu te najavio neke promjene u načinu rada. Jedna od njih vezana je uz problem radne snage u gospodarstvu.


– Ja dolazim iz sektora metaloprerađivačke proizvodnje, a imam i tvrtke ‘kćeri’ vezane uz trgovinu i turizam, tako da znam veliku problematiku koja je kod nas bitna. A bitno je to da mi ne želimo uvoziti radnike s drugih tržišta nego želimo što više utjecati na ovu bazu koju imamo i da ih pokušamo animirati kako bi vidjeli što mi ovdje posjedujemo,, s kakvim tehnologijama radimo i da za to zainteresiramo tu djecu. Zato sam rekao da bih želio da mi prezentiramo taj dio tehnologije, koja je u našim tvrtkama dosta napredna, i moramo to pokazati našoj djeci jer znam da oni to ne znaju. Mislim da ćemo s tim dobiti jedan ‘plus’ a isto tako, one tvrtke koje su spremne dati stipendije zainteresiranim ljudima da to jednostavno ‘spoje’ i da dođemo do nekakvih rezultata – rekao je G.Šutalo. Također se založio i za bolji način informiranja oko toga što se događa u gospodarstvu..


– Namjeravamo u javnost planski plasirati informacije o zbivanjima u našem gospodarstvu, u našim tvrtkama, kroz tiskovne konferencije i slične kontakte, jer dosadašnji rad doista moramo promijeniti. To su mali koraci, ali je realno očekivati rezultate – dodao je G.Šutalo.
Prisutnima na 2.sjednici Gospodarskog vijeća kratko se obratio dosadašnji predsjednik Luka Balenović koji se zahvalio svima na suradnji s kojima je radio proteklih godina. Gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić je kazao kako je radni vijek proveo u tzv.nadogradnji ali kako uvijek „s posebnim poštovanjem sudjelujem na ovim sastancima u Gospodarskoj komori u Požegi jer sam uvijek cijenio ljude koji su bili u gospodarstvu, poduzetništvu”. Zamjenik županice Ferdinand Troha izrazio je zadovoljstvo što je novi saziv Gospodarskog vijeća najavio nove ambicije. – Mogu samo reći kako ćete iz Županije imati svu podršku, bit će nam drago surađivati s vama. Također, drago mi je da u budućnosti želite ne samo promociju zanimanja u vašim tvrtkama već i promociju samih tvrtki, da budući intelektualni kapital naše županije u strukovnom obrazovanju bude u funkciji razvoja našeg zavičaja – rekao je F.Troha.


Sjednici Gospodarskog vijeća prethodio je stručni sastanak na kojem je predstavljen novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano