Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKA PODRUŽNICA UDVDR-A Dopisom HRT-u iskazali nezadovoljstvo zbog ignoriranja tragedije na Papuku 2.prosinca 1991.godine

Iz županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je HRT-u upućen dopis u kojemu se izražava nezadovoljstvo jer ova medijska kuća nije popratila komemoraciju 2.prosinca na Papuku kojom su se branitelji, članovi obitelji, prijatelji i drugi građani prisjetili pogibije jedanaestorice hrvatskih branitelja.
Prenosimo ga u cijelosti:

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA 
DOMOVINSKOG RATA 
PODRUŽNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE 

Hrvatska Radiotelevizija 
Prisavlje 3 10000 Zagreb 
Urednik dokumentarnog programa 
TV Kalendar 

Poštovani uredniče,

Ovim putem Vam se obraćamo kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo ignoriranjem značajnog datuma, po nama vrlo važnog iz novije Hrvatske povijesti. 
Naime, 2. prosinca 2023. godine se navršila 32 obljetnica pogibelji Hrvatskih branitelja na Bazi Papuk, mučki ubijenih u neprijateljskoj zasjedi. Svoj život su položili devet pripadnika 123. Brigade, te dva pripadnika 40. Pukovnije veze Samobor, Davor Dragić, Jozo Koutni, Tade Nikić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomo Perić, Tomislav Pranjković, Tomislav Vužić- Mohenski, Vinko Tomašević, Ivica Zlomislić i Andelko Tule. 
Da li Vama gospodine uredniče Dokumentarnog programa i uredniku TV Kalendara ti isti životi nisu zavrijedili spomen i sjećanje u prostoru javne Hrvatske televizije. Zar Vama njihovi životinisu obveza jer baštinite upravo dobrobit njihove žrtve. Vi ste Javna Hrvatska televizija ili se samo tako nazivate više stoga što u to vrijeme u našem gradu i bojišnici sudjeluje i Vaš ratni izvjestitelj i danas djelatnik HRT-a Renato Kunić koji je sigurno zaslužan za pravovremeno izvješćivanje i praćenje naših pobjeda 1991 godine. Zar roditelji poginulih suboraca i djeca koja neka nisu bila ni rodena, te njihove supruge i obitelji nemaju pravo na sjećanje. Zar Informativni program nema potrebu izvijestiti o tragediji onih koji su ono najvrijednije što su imali dali za domovinu…..svoj život. Razmislite da li volite i poštujete Hrvatsku napaćenu životima i krvlju Hrvatskih branitelja ili folklorno i po potrebi se nazivate Hrvatima. 
U ime naše udruge i u ime obitelji poginulih branitelja tražimo Vašu ispriku i iskren i pošten odnos prema žrtvi i stradalnicima koji od Vas očekuju da radite samo ono za što i postojite. a mi kao građani RH ipak Vas za to obilato i plaćamo. 
Vjerujemo da u budućnosti zbog istine i žrtve svih onih koji su vjerovali i vjeruju u svoju Domovinu Hrvatsku se ovo neće ponoviti 

Na znanje: 
Urednik informativnoga programa HRT. 
Katarina Periša Čakarun 
Ravnatelj HRT, Robert Sveb 
Programsko vijeće HRT, 
Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije 
Saborskom odboru za ratne veterane 

UDVDR Podružnica PSŽ 
Predsjednik 
umirovljeni brigadir HV-a 
Krešimir Pavelić  

Foto: pszupanija

Vezano
Vezano