Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKA VATROGASNA ZAJEDNICA Županica Jozić prisustvovala sjednici Predsjedništva i Nadzornog odbora

U prostorijama DVD-a Čaglin županica Antonija Jozić zajedno s predsjednikom županijske vatrogasne zajednice Dragutinom Žnidarecom, prisustvovala je sjednici Predsjedništva i Nadzornog odbora VZ Požeško-slavonske županije na kojoj se razgovaralo o brojnim temama. Podneseno je izvješće o aktivnostima Zajednice i realizaciji zaključaka od prethodnih sjednica Zajednice i aktualna problematika u vatrogastvu RH te je također, od strane Požeško-slavonske županije prezentirano stanje unutarnje revizije.
Županica Jozić obraćajući se prisutnima istaknula je važnost sustava vatrogastva u našoj županiji kao i njegovo jačanje. Prednosti vidi u činjenici da je izabrano novo vodstvo u zajednici, obavljenoj unutarnjoj reviziji i njenim preporukama te iskazanoj potpori članova vatrogasne zajednice, predsjedništva i nadzornog odbora za određene promjene u sustavu zajednice.
„U prethodnim godinama uložena su značajna sredstva u sustav vatrogastva, nabavljena su vozila i oprema, a sve s ciljem zaštite naših građana i njihove imovine od ugroza. U tom smjeru ići ćemo i dalje, gradovi i općine kroz svoje proračune osiguravaju značajna sredstva za sustav vatrogastva, ali i brojne kapitalne objekte. Spomenula bih tu izgradnje vatrogasnih domova iz EU sredstava, kao i skorašnji početak izgradnje novog vatrogasnog doma u Pakracu. Ulaže se i u prevenciju kao i edukacije vatrogasaca i na to možemo biti izuzetno ponosni.“ – izjavila je županica Jozić.
Na sjednici se razgovaralo i o naknadama za predavače, za suđenje na vatrogasnim natjecanjima, naknadi predsjedniku VZŽ, o planu nabave VZŽ, kao i o budućim održavanjima sjednica tijela i skupštine te je donesena odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje županijskog vatrogasnog zapovjednika.
Na području Požeško-slavonske županije djeluju 63 dobrovoljna vatrogasna društva te dvije javne vatrogasne postrojbe.

Izvor: pszupanija

Vezano
Vezano