Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKI BOŽIĆNI PRIJEM „ Naši projekti rezultat su zajedništva i suradnje što je prepoznala i Vlada RH, dajući nam značajnu financijsku i političku potporu”


Županica Antonija Jozić i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana održali su tradicionalni Božićni prijem kojemu su prisustvovali članovi Županijske skupštine, gospodarstvenici, predstavnici raznih ustanova, vojske, policije…Prisutnima su oboje čestitali Božić i zaželjeli uspješnu i sretnu Novu godinu a županica se kratko osvrnula i na najvažnija događanja proteklih mjeseci.
Na nacionalnoj razini, kazala je županica, godinu ćemo pamtiti po ulasku u Shengen i euro zonu, a na županijskoj razini i po nevremenu koje je prouzročilo velike štete. Naravno, i po brojnim projektima koji su završeni ili su još u fazi realizacije: otvoreni su Muzej bećarca i zgrada Zavoda za socijalni rad u Požegi, očekuje se otvorenje vrtića u Kuzmici a grade se vrtići u Požegi, Lipiku i Jakšiću, osigurana su sredstva za centre za starije u Jakšiću i Pleternici, gradi se Ergela Lipik, uređuje Spahijski podrum u Pakracu…a ovih dana stigla je i vijest o dobivenih 18 milijuna eura za provedbu ITU mehanizma urbanog područja Požege kroz koji će se realizirati nekoliko projekata. Na kraju, tu je i informacija o pokretanju procedure javne nabave za izgradnju brze ceste od Požege do autoceste.
– Svi ovi projekti nisu samo projekti Županije, nego i svih naših gradonačelnika i načelnika, ravnatelja javnih ustanova, direktora tvrtki, projekti koji potvrđuju zajedništvo i suradnju a što je prepoznala i Vlada RH, dajući nam značajnu financijsku i političku potporu -. istakla je županica Jozić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano