Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKI NATJEČAJ „KREATIVNI I NEOVISNI“ Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola dodijeljene nagrade

Stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije i županijski  Zavod za javno zdravstvo su u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, od 15. studenog do 15. prosinca  2021. godine, raspisali desetu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni”, koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Ovim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti izradom plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme:

-Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?

-Imam (o) stav i kažemo NE!

Natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2021. do 25. travnja 2022. godine, a nakon što je Povjerenstvo za odabir svake škole izvršilo selekciju pristiglih radova, oni su dostavljeni Županiji. Na natječaju je sudjelovalo  devet osnovnih škola s područja naše Županije: OŠ Stjepana Radića, Čaglin, OŠ Lipik, OŠ Ivan Goran Kovačić, Velika, OŠ Braće Radić, Pakrac,  OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica, OŠ Antuna Kanižlića Požega, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ Mladost, Jakšić, OŠ Julija Kempfa Požega i pet srednjih škola: Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega, Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Tehnička škola Požega. Posebno se napominje kako su ove godine najaktivniji učenici OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Osnovna škola braće Radića Pakrac, OŠ Julija Kempfa Požega, OŠ Stjepana Radića Čaglin, Katolička osnovna škola Požega, a od srednjih škola Ekonomska škola, Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi i  Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, s obzirom na to da je iz tih škola Županiji pristigao veliki broj radova.

Županijsko povjerenstvo imenovano za odabir pristiglih radova, u sastavu Jasmina Kovačević, dr. med., spec. javnog zdravstva, univ. mag. sanit.publ., Monika Puljašević, bacc.mec.tehn., Jagoda Kovačić, struč.spec.oec. i Danijela Starčević, univ. spec.iur., izvršilo je 18. svibnja 2022. odabir najboljih radova u svakoj kategoriji (najbolji individualni uradak, najbolji grupni uradak), te je predložilo da se nagradi ukupno 97 učenika i za najbolje radove i za sudjelovanje. Povjerenstvo je odlučilo nagraditi i sve škole čiji su učenici osvojili nagrade, u iznosu od 1.000 kuna za svaku školu, što će biti uplaćeno na račune škola. Treba posebno napomenuti da je Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije osigurao novčana sredstva dodjelom bonova za nagrađene učenike, a Županija je za škole osigurala novčana sredstva.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano