ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Obilježavanje „Dana ružičaste i Dana plave vrpce te Mjeseca borbe protiv raka dojke“ – 14.10.2023.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da će Zavod za javno zdravstvo, Liga protiv raka Požega, Klub žena operiranih na dojci Požega i udruga ILCO Požega obilježiti Dan ružičaste i Dan plave vrpce te Mjesec borbe protiv raka dojke“ – 14.10.2023. Na prigodnom obilježavanju dijelit će se edukativne brošure i ružičaste vrpce. Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki te ranog otkrivanja raka debelog crijeva u našoj je županiji na visokoj razini.
Pozivamo sve žene s područja županije koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da nam se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hr.
Koristimo priliku podsjetiti kako u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Grada Pakraca dolazi mobilni mamograf u Pakrac od 16.-18.10. Ovim putem pozivamo sve žene s područja Grada Pakraca koje nisu obavile mamografiju u Nacionalnom programu zadnjih dvije godine ili je prošlo više od godinu dana od mamografije na uputnicu da nas nazovu i naruče se na pregled. Broj mjesta je ograničen.
Pozivamo sve osobe u dobi od 50 do 74 godine koje zadnjih dvije godine nisu napravile test kojim se otkriva oku nevidljiva krv u uzorku stolice da nam se jave kako bismo im poslali testove na 034/311-563 ili na prevencija.sestra@zjz-pozega.hr.

S poštovanjem,
Voditeljica Službe za javno zdravstvo: Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo:
Jasmina Kovačević dr.med., Mato Matijević, dr.med.vet.,
spec. javnog zdravstva, univ.mag. teriogenologije
univ.mag.sanit.publ.

 

Vezano
Vezano