Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Obilježavanje „Dana ružičaste i Dana plave vrpce te Mjeseca borbe protiv raka dojke“ – 14.10.2023.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da će Zavod za javno zdravstvo, Liga protiv raka Požega, Klub žena operiranih na dojci Požega i udruga ILCO Požega obilježiti Dan ružičaste i Dan plave vrpce te Mjesec borbe protiv raka dojke“ – 14.10.2023. Na prigodnom obilježavanju dijelit će se edukativne brošure i ružičaste vrpce. Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki te ranog otkrivanja raka debelog crijeva u našoj je županiji na visokoj razini.
Pozivamo sve žene s područja županije koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da nam se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hr.
Koristimo priliku podsjetiti kako u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Grada Pakraca dolazi mobilni mamograf u Pakrac od 16.-18.10. Ovim putem pozivamo sve žene s područja Grada Pakraca koje nisu obavile mamografiju u Nacionalnom programu zadnjih dvije godine ili je prošlo više od godinu dana od mamografije na uputnicu da nas nazovu i naruče se na pregled. Broj mjesta je ograničen.
Pozivamo sve osobe u dobi od 50 do 74 godine koje zadnjih dvije godine nisu napravile test kojim se otkriva oku nevidljiva krv u uzorku stolice da nam se jave kako bismo im poslali testove na 034/311-563 ili na prevencija.sestra@zjz-pozega.hr.

S poštovanjem,
Voditeljica Službe za javno zdravstvo: Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo:
Jasmina Kovačević dr.med., Mato Matijević, dr.med.vet.,
spec. javnog zdravstva, univ.mag. teriogenologije
univ.mag.sanit.publ.

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici