Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Poziv punoljetnim građanima na sudjelovanje u Programu promjene životnog stila “FITIĆI”

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva punoljetne građane na sudjelovanje u Programu promjene životnog stila „Fitići”.Cilj Programa je pomoći zainteresiranim pojedincima postaviti realni cilj gubitka tjelesne mase do 31.5.2024., uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

Program se organizira treći put u sklopu našeg Savjetovališta za promjenu životnog stila. Zamišljen je kroz pojedinačni pristup i grupnu podršku u trajanju od tri mjeseca. Program je namijenjen kandidatima koji zadovoljavaju kriterije uključivanja (Indeks tjelesne mase viši od 30 kg/m2; ITM kalkulator: https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/) i za njih je besplatan. Provodi se u Požegi. Detalji Programa i kriteriji su u prilogu.

Prijavnica dostupna na poveznici: https://forms.gle/x9g7k3bR8nsN9D367

QR kod poveznica na prijavnicu: 

Program promjene životnog stila „FITIĆI“

Savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županijeKoliko traje program? Početak 1.3.2024. – kraj 31.5.2024.

Tko može sudjelovati? Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše 20 osoba.

Provjerite ITM: https://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/bmi

Što je cilj programa? Postaviti realan cilj gubitka tjelesne mase i nastojati ga postići do 31.5.2024., uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

Kako se prijaviti? Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Savjetovalište Zavoda za javno zdravstvo (Županijska 9, Požega). Sudjelovanje je besplatno.

Što nakon prijave? Nakon što se popuni i pošalje prijavnica, osobu ćemo nazvati i dogovoriti termin dolaska. Termini dostupni uz prethodnu narudžbu su od 26.2.-29.2. (utorak – četvrtak) od 8.00 do 12.30 sati.

Kako izgleda prvi posjet? Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270 (pametna vaga) te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određuju vrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivaju daljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Što se prati u programu? Uz druge parametre prati se (1) gubitak masnog tkiva (%), (2) gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika.

Koje su obaveze sudionika? Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravlja jednom u tri do četiri tjedna u terminima radnim danom od 7.45-9.30 sati. Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Što je nagrada? Bolje zdravlje i bolji životni stil.

Poveznica na prijavnicu: https://forms.gle/x9g7k3bR8nsN9D367Dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hrFoto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali