Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO UČENIKA U FUTSALU Pobjednici ekipe pleterničke Osnovne škole fra Kaje Adžića

Završnica županijskog natjecanja u futsalu za učenike i učenice 5. i 6. razreda osnovnih škola u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“  odigrana je u organizaciji Školskog športskog saveza Požeško-slavonske županije. Kod dječaka su u finalu igrale ekipe Katoličke osnovne škole iz Požege (ŠSD Emanuel) i Osnovne škol fra Kaje Adžića iz Pleternice (ŠSD Slavonac). Ove dvije ekipe su bile prve na kvalifikacijskim turnirima koji su održani u Požegi i Pleternici, a na kojima  je nastupilo po 5 ekipa.

U finalu je rezultat bio 4:4 (2:3), a nakon izvođenja penala prvo mjesto su s rezultatom 6:7 osvojili Pleterničani. Sokol je poveo u 2. minuti pogotkom Ivana Bošnjaka, a na 1:1 izjednačio je Ivano Gugić u 5. minuti. Vodstvo Slavoncu donio je Niko Babić u 13. minuti, a isti igrač zabio je i za 1:3 već minutu poslije. U istoj 14. minuti Gabriel Hrmić je iz kaznenog udarca s 10 metara postigao pogodak za 2:3, a s tim rezultatom je završilo prvo poluvrijeme.  U nastavku susreta Gabriel Hrmić je u 18. minutu zabio za 3:3, a vodstvo Sokolu je donio Leon Barišićpogotkom za 4:3 u 24. minuti. U posljednjim trenucima finala, u 30. minuti Niko Buturac je pogodio za 4:4 i donio penale svojim suigračima iz Slavonca koji su boljim izvođenjem penala došli i do prvog mjesta. Za ŠSD Slavonac igrali su Leon Novak, Filip Jugović, David Jozić, Ivano Gugić, Niko Babić, David Alaber, Niko Buturac, Petar Aračić, Mihael Brkić i Tomislav Dovodja,  a vodio ih je prof. Željko Bunčić. 

U konkurenciji djevojčica bile su prijavljene samo dvije ekipe, a OŠ fra Kaje Adžića (ŠSD Slavonac) je s 3:2 bila bolja OŠ Dobriše Cesarića (ŠSD Sokol). Ekipa Sokola povela je autogolom igračice Slavonca već u 1. minuti, a na 1:1 izjednačila je Petra Pilaš u 8. minuti. Vodstvo Slavoncu donijela je Nicol Alavanić pogotkom za 2:1 u 24. minuti, a na 3:1 povisila je minutu poslije Petra Pilaš. Dvije minute prije kraja Marina Štimac postigla je pogodak za konačnih 3:2.  Za ŠSD Slavonac igrale su Ana Nicol Ferić, Anđelina Jozić, Petra Pilaš, Nicol Alavanić, Iva Đukić, Ana Kresovljak i Monika Šarić, a vodio ih je prof. Željko Bunčić. 

Pobjednicima je pehar za prvo mjesto uručio glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, koji predsjedniku Školskog športskog saveza Požeško-slavonske županije Albinku Bagariću pomaže u organizaciji školskih natjecanja. Tako će dvije ekipe ŠSD Slavonac predstavljati Požeško-slavonsku županiju na daljnjoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Pripremio: I. T.

Foto: Požeški športski savez

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega