Najčitanije

 • Fotogalerije

  ŽUPANIJSKO VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE MANJINE I ŽO SDSS-A Cvijeće za Nikolu Teslu, Božićni prijem, Badnjak i čestitka

  Delegacija Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske zupanije i Županijske organizacije SDSSa zajedno sa zamjenikom županice Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem položila je cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u parku kod Orljave u Požegi. Obilaskom spomenika odana je počast Nikoli Tesli uoči godišnjice smrti ovog velikog znanstvenika.

  “Požega može biti ponosna što ima spomenik Nikoli Tesli, nadamo se da će sa naše strane prošle godine pokrenuta inicijativa zaživjeti i postati tradicionalna u Požegi. Svake godine Vijeće srpske nacionalne manjine Pozeško-slavonske županije organizira izlet u Liku pa se obiđe i rodno mjesto Tesle. Uvođenjem eura dobili smo još jedan vid poštovanja lika i djela Nikole Tesle u RH i EU, te smo upravo taj novčić ove godine iskoristili i za česnicu koju smo prelomili na Božićnom prijemu u Požegi” – istaknuo je zamjenik županice Nikola Ivanović.

  Delegacija VSNM Pozeško-slavonske županije prisustvovala je i Božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, nakon kojeg je posjetila večernja bogosluženja u Kusonjima i Požegi.

  I uz ovih nekoliko informacija, dozvolite da i čestitam svima koji danas slave Bozić.

  „Svim vjernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru od srca čestitam Božić i želim sretnu i blagoslovenu Novu godinu!

  Dan Hristovog rođenja velika je radost za sve hrišćane koji nas uvijek iznova podsjeća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost temeljne vrijednosti na kojima se gradi povjerenje, vjera i nada u bolje sutra i opći napredak. Uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi! – svim pravoslavnim vjernicima još jednom želim sretan Božić!

  Izvor: N.Ivanović

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači