Search
Close this search box.

ZVEČEVO ‘POTONULO’ U prvih šest mjeseci prodaja im pala za trećinu

Konditorska kompanija Zvečevo ostvarila je u prvom polugodištu ove godine oko 31 milijun kuna prodajnih prihoda, što je čak 34 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Gubitak je iznosio oko 286.000 kuna, lani u prvih šest mjeseci bio je čak 3,6 milijuna kuna. U Zvečevu kažu kako se pad prodaje dogodio jer su krenuli u vlastitu distribuciju proizvoda te su raskinuli ugovor s prijašnjim distributerom.
Osim toga, kažu, više nema biznisa alkoholnih pića kojeg su lani prodali zagrebačkoj tvrtki JAP 1921 povezanoj s distributerom Alca Zagreb te se fokusirali samo na čokolade i slatki program. No, alkoholna pića Zvečevo je prodao tek potkraj kolovoza prošle godine.
Iznos prodajne transakcije nije objavljen, ali iz financijskih izvještaja za prošlu godinu može se zaključiti kako je Zvečevo svoju žesticu prodalo za otprilike 36 milijuna kuna. Da nije bilo te prodaje, dakle, požeška konditorska tvrtka bi i lanjsku godinu završila u gubitku.
U travnju ove godine Zvečevo je i službeno izašlo iz postupka predstečajne nagodbe nakon što su podmirili ili reprogramirali sve dugove. U tvrtki je u prvih šest mjeseci bilo zaposleno u prosjeku oko 180 radnika čija je prosječna neto plaća iznosila oko 4200 kuna.
Izvor: danica.hr

Vezano
Vezano