Search
Close this search box.

POŽEGA Potpisan „Ugovor za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga“

Grad Požega je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao Ugovor za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Potpisani Ugovor rezultat je uspješne prijave na javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana i gospodarskih subjekata.
Ugovor se odnosi na provođenje triju aktivnosti kojima se doprinosi ostvarenju strateških ciljeva definiranih u sklopu razvojnih smjerova „održivo gospodarstvo i društvo“, „zelena i digitalna tranzicija“ i „ravnomjeran regionalni razvoj“. Kroz aktivnost Pametna i održiva rješenja u prometnom sustavu osigurat će se nabava i montaža APL Smart- Rješenja  za sigurni pješački prijelaz na tri lokacije. Putem aktivnosti Digitalna javna uprava provest će se nabava i implementacija Sustava Poslovnih Informacija (SPI). Klimatske promjene i zelena tranzicija je treća aktivnost koja obuhvaća nabavu Rješenja za praćenje kvalitete zraka.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 84.384,93 eura pri čemu Fond sudjeluje sredstvima pomoći najviše u iznosu do 33.753,97 eura.


Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano