Search
Close this search box.

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU Danas preuzeli četiri nova vozila a od 1.rujna i sanitetski prijevoz


Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije na korištenje je dobio četiri nova vozila vrijedna 310 000 eura. Novinarima su danas o tome govorili ravnatelj Zavoda Fabijan Barišić i županica Antonija Jozić. Prisutni su bili i ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević.
– Preuzeli smo četiri nova vozila koja su nabavljena decentraliziranim sredstvima Požeško-slavonske županije i vlastitim sredstvima. Vrijedna su 310 000 eura od čega je županija dala 210 000 a 100 000 je iz Zavoda za hitnu medicinu. Razlog svemu tome je što 1.rujna definitivno sanitetski prijevoz prelazi u Službu Zavoda za hitnu medicinu. Mi ćemo preuzeti 36 djelatnika Doma zdravlja, znači cijelu službu sanitetskog prijevoza, i oni će 1.rujna krenuti raditi s ove lokacije – kazao je F.Barišić. Ono što je za građane bitno, dodao je, za njih se ovime neće ništa promijeniti.
– Telefonski brojevi za sanitetski prijevoz ostaju isti, mobiteli vozača i tehničara saniteta ostaju isti. Građani će se moći javiti na sve oblike komunikacije koje su do sada imali a, ako žele fizički doći, mogu doći ovdje. Služba saniteta je u prizemlju s dva dispečera koje ćemo primiti. Ukupan broj timova se povećava za jedan. Znači, to su četiri nova djelatnika, dva vozača i dva tehničara i dva dispečera, šest ljudi će biti više u djelatnosti službe saniteta – pojasnio je F.Barišić.


U iduće dvije godine, kazao je također ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, u vozila sanitetskog prijevoza dodat će se nova oprema koja će građanima kvalitetu te usluge podići na višu razinu. Također će olakšati rad djelatnicima saniteta.
Sanitetski prijevoz od 1.rujna prelazi u nadležnost Zavoda za hitnu medicinu, istakla je županica Antonija Jozić, u sklopu sveobuhvatne zdravstvene reforme, koja je u tijeku.
– Ovom prilikom bih se zahvalila ravnatelju Doma zdravlja na svim onim koracima koje je činio da sanitetski prijevoz bude uspješan, kvalitetan i na korist našim građanima. Sigurna sam da će ravnatelj Fabijan Barišić u godinama koje su ispred nas jednako uspješno nastaviti voditi našu županijsku ustanovu – kazala je županica. Veliki investicijski zahvat koji slijedi, dodala je, je izgradnja objekta Zavoda za hitnu medicinu u Pakracu za što postoji idejno rješenje a građevinska dozvola bi se trebala ishoditi iduće godine.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…