Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Brzina i alkohol najčešći prekršaji vozača – najveća izrečena kazna je 1 710 eura i zabrana upravljanja vozilom „A” kategorije od dva mjeseca!

Požari na otvorenom prostoru

U nedjelju 1. rujna 2024. oko 12 sati u blizini mjesta Golobrdci, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju te je izgorjelo smeće, suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 15 sati u mjestu Vidovci došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
 
Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 32 prekršaja, od čega izdvajamo tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za  prekršaj koji se dogodio u petak 30. kolovoza 2024. oko 19.30 sati između mjesta Omanovac i Pakrac, gdje je 42-godišnjak  pod utjecajem alkohola od 1,77 promila upravljao motociklom te uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor na motociklom i sletio u putni kanal. On je lakše ozlijeđen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.
 
Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.710,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…