ČETIRI GODINE KROJAČKOG OBRTA „MIRROR” VERICE ROTAR U PLETERNICI „ Ne treba se bojati samostalnog rada jer, ako se ima volje, može se uspjeti”

-”Ne treba se bojati samostalnog rada jer, ako se ima volje, može se uspjeti” – kaže ovo Verica Rotar vlasnica krojačkog obrta iz Pleternice koja je danas, sa članovima obitelji i prijateljima, proslavila 4. godišnjicu svog „Mirrora”. Došle su i predstavnice Poduzetničkog centra Pleternica i gradske Turističke zajednice, ali i ‘konkurentice’ – vlasnice druge dvije krojačke radnje u gradu Snježana Larma i Ljubica Ružičić.

Radni vijek Verica je započela u tekstilu, potom nastavila u metalnoj proizvodnji a završila kao čistačica. Nakon što se djelatnica koju je mijenjala vratila s bolovanja, završila je na Zavodu za zapošljavanje. No, bio je to kraj samo kad je o društvenom sektoru riječ jer, savjetnica u Zavodu ju je zapitala što misli o samozapošljavanju?
– Tako mi je ubacila ‘bubicu’ u glavu da sam počela o tome razmišljati i raspitivati se. Uz pomoć djelatnika HZZO-a i buduće knjigovođe sam krenula u provedbu te ideje, krenule smo s pisanjem plana, pregovorima s firmama za strojeve, namještaj… – prisjetila se Verica. Njen ambiciozni plan na trenutak je prekinula pandemija covida 19, ali nije poklekla. Nakon što se situacija sa zarazom malo smirila, nastavila je dalje.
– Na tom svom putu sam naišla na ljude koji su mi davali podršku, ali i one skeptike koji su me znali poljuljati u mom naumu. Nisam poklekla, ustrajala sam i evo me u ovom poslu četiri godine – kazala je Verica. Među onima koji su joj davali potporu bio je, naravno, i suprug Radovan koji joj i danas praktično priskoči u pomoć kad se termin za završetak nekog posla ‘opasno’ približi.
A Vericin posao je raznovrstan : šiva radnu odjeću, krpa, popravlja, prepravlja, izrađuje suvenire, ukrase…i, kako kaže, sve što se može šivati i izrađivati ručno.
– Sve ide prema planu, sad mušterije već znaju za mene, dolaze iz našeg kraja, ali i iz Kutjeva, Požege….Što se tiče želja za ubuduće, samo nek bude posla da imam što raditi do mirovine – kazala je na kraju Verica, uz zahvalu svima koji su joj do sada pomagali na bilo koji način.

Za one koji žele vidjeti što ima u Mirroru, pa i nešto kupiti ili naručiti, Vericu možete kontaktirati na broj 098 – 9094 – 262.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano