POŽEGA Predstavljen program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

Grad Požega, u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Požega, te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada, i ove godine organizira obilježavanje Dječjeg tjedna.
Program će započeti 7. listopada kada će se održati sjednica Dječjeg Gradskog vijeća te prigodan program u šetališnom centru grada, u kojemu će se predstaviti djeca svih vrtića i  osnovnih škola s područja grada Požege, a za sve mališane osigurani  su slatki napitci i zalogajčići ugostitelja Obrtničke škole Požega. U poslijepodnevnim satima organizirane su znanstvene radionice u Tinker Labsu, a tijekom cijelog tjedna Umjetnička organizacija plesne radionice Ilijane Lončar otvorila je svim zainteresiranim svoja vrata.
Utorak i srijeda su usmjereni prema izložbama i radionicama u Društvu Naša djeca, Gradskom muzeju Požega i Gradskoj knjižnici Požega. U četvrtak je na rasporedu radionica: „Pričaonica – Hotel za osjećaje“ na Dječjem odjelu naše Knjižnice. U program se uključio i Plesni studio Marine Mihelčić koji će u večernjim satima otvorio svoja vrata zainteresiranim budućim polaznicima.
Petak će započeti obilaskom i upoznavanjem učenika 6. razreda OŠ Dobriše Cesarića sa životno-praktičnim i tradicionalnim vještinama na Obrtničkoj školi Požega. Dan će se nastaviti predavanjem Blago Požege u Gradskom muzeju Požega i radionicom u Udruzi Oppidum, a igra vunom očekuje vrijedne ručice na Dječjem odjelu Knjižnice.
Ovogodišnji program Dječjeg tjedna završit će u subotu, 12. listopada predstavom Kako kaže…? Gradskog kazališta Požega koju će izvesti Anabela Sulić i Andrija Krištof. Zatvaranju tjedna prisustvovat će i Gradska glazba Trenkovi panduri, dok će zaključne točke izvesti plesne skupine Plesnog studija Marine Mihelčić, Umjetničke organizacije plesne radionice Ilijane Lončar i Scenskog studija ARTina.

.Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano