STRANI DRŽAVLJANIN Obavljao nezakoniti rad i činio prometne prekršaje!

U Vidovcima upravljao osobnim automobilom pri koncentraciji alkohola od 2,18 promila

U srijedu 9. listopada 2024. oko 19.10 sati, u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zatekli 68-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,18 promila, upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka.
Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

61-godišnjak pri nezakonitom radu činio prometne prekršaje

U srijedu 10. listopada 2024., u Čaglinu, pri nadzoru prometa, zatečen je 61-godišnji državljanin BiH, koji je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes, slavonsko brodskih registarskih oznaka, s pridodanim priključnim vozilom, pri čemu je isti tijekom vožnje koristio mobitel, a da nije koristio napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku, prevozio teret u tovarnom prostoru koji nije bio osiguran, dok je priključnom vozilu istekla prometna dozvola i nije bilo osigurano.
Tijekom nadzora je utvrđeno da 61-godišnjak nema potrebne dozvole za boravak i rad u Republici Hrvatskoj. Poradi počinjenih prometnih prekršaja protiv vozača i vlasnika vozila slijedi odgovarajući prekršajni postupak, te obavijest Inspekciji rada Državnog inspektorata.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano