HPD GOJZERICA POŽEGA 4. Izlet Male planinarske škole


Paralelno izletu ”velikih” planinara na Jezero Borovik, u nedjelju 13.10.2024. godine, na isti dan održan je i 4. izlet Male planinarske škole u HPD Gojzerica Požega. Izletu je nazočilo 20-tak djece i roditelja, a vodič izleta bio je Marko Doboš, inače biolog u Parku prirode Papuk.
Iskoristili su jedan od najljepših načina za provesti nedjelju u prirodi i dobrom društvu. Tako su polaznici 1. Male planinarske škole u HPD Gojzerica Požega, otišli put Lapjaka, jednog od ljepših vrhova na Papuku. Točnije, kako je tema ovog izleta bila zaštita prirode, prošli su cijelom dužinom Poučnu stazu Lapjak, što nije zanemariv pothvat jer staza obiluje uzbrdicama, stijenama i svim onim prirodnim krasotama zbog kojih i zaslužuje epitet poučne staze.
Deset školaraca pod vodstvom Marka Doboša, hrabro se zaputilo u osvajanje staze, vrha, ali i usvajanje novih znanja o zaštiti prirode, tko sve na nju treba paziti i kako, koje biljke i životinje žive u našoj blizini, a da ih ni ne primjećujemo. Tijekom izleta ponovili su i neke osnove ponašanja u prirodi, npr. da bi ipak vodič trebao ići prvi jer male noge koje ne poznaju put mogu otići u krivom smjeru. Osim toga, među školarcima pronašli su prave pravcate lovce na gljive, kojima je šuma ovaj puta obilovala.
Organizatorica 1. Male planinarske škole u HPD Gojzerica Požega kao i cijelog niza zanimljivih izleta, inače je Anita Savić, voditeljica Sekcije za rad s mladima u HPD Gojzerica Požega.
Za kraj izleta zasladili su se više nego zasluženim bombonima, a Veličke livade savršeno su poslužile kao otvoreno igralište…..


Izvor: HPD Gojzerica Požega

 

Vezano
Vezano