Search
Close this search box.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Dvadesetogodišnjak – kradljivac i prevarant?

Dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 26. lipnja do 2. srpnja 2022. u blizini mjesta Vetovo otuđio drvnu masu.
Također je utvrđeno da je 18. srpnja 2022. 69-godišnjakinji s područja Velike dovezao drva za ogrjev te ju prigodom isplate novca prevario, naplativši joj veći iznos od dogovorenog.
Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predao ručnu bombu
U četvrtak 21. srpnja 2022. u Kutjevu, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom
U četvrtak 21. srpnja 2022. oko 19.15 sati u mjestu Vukojevica, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Audi“, vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao 26-godišnjak.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju.
Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića, nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.
Ne zaboravite:
Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…