Search
Close this search box.

MATICA UMIROVLJENIKA ČAGLIN Na prijedlog osnovne škole dobili godišnju volontersku nagradu!

Matica umirovljenika Hrvatske, ogranak Čaglin dobitnik je ovogodišnje volonterske nagrade u kategoriji udruga koju svake godine dodjeljuje Volonterski centar Osijek. Evo što je o tome objavljeno na facebook stranici čaglinske škole:


“Ujedinjeni narodi procjenjuju da svaki dan 1 milijarda volontera mijenja društvo na bolje“.
Već sedamnaestu godinu za redom Volonterski centar Osijek (sada D kolektiv) dodjeljuje nagrade i priznanja pojedincima i organizacijama, koji su pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. Cijeneći trud, volonterstvo i odličnu višegodišnju suradnju naše škole s Maticom umirovljenika Hrvatske ogranak Čaglin, pedagoginja Ljiljana Đurđević predložila je ravnateljici škole Slađani Švajda da ove godine predložimo njih za volontersku nagradu u kategoriji udruga. Ravnateljica se složila te je pedagoginja poslala prijedlog priloživši opsežnu popratnu dokumentaciju o ulozi i radu čaglinskih umirovljenika na različitim projektima i akcijama kojima obogaćuju ne samo lokalnu zajednicu, već i šire.


Nakon nekog vremena u školu je, kao predlagatelja, stigao službeni dopis kako je naš prijedlog prošao te je volontersku nagradu za 2022. godinu u kategoriji udruga dobila MU Hrvatske ogranak Općine Čaglin.


U ponedjeljak, 5. prosinca 2022., u Osijeku na svečanoj dodjeli godišnjih volonterskih nagrada i priznanja bili su ponosni čaglinski umirovljenici, predstavnica predlagatelja i predsjednice dviju od nekoliko udruga, koje također djeluju na području Općine Čaglin i s kojima umirovljenici ostvaruju izvrsnu suradnju.


Čestitamo našim umirovljenicima uz volonterski slogan ,, Učiniti nevidljivo vidljivim“. Vjerujemo kako ćemo i ubuduće ostvarivati izvrsnu suradnju, na dobrobit, svih stanovnika Općine Čaglin.

Izvor: OŠ Stjepana Radića Čaglin

Vezano
Vezano