Search
Close this search box.

KUTJEVO Policijski službenici proveli preventivne aktivnosti i prezentirali kampanju „Postani policajac/policajka“

U petak 17. veljače 2023. u sportskoj dvorani Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu održani su   preventivni projekti  „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Živim život bez nasilja“. Navedeni projekt zajednički su proveli Osnovna škola Zdenka Turkovića, Grad Kutjevo i PU požeško-slavonska.

Cilj  ovog događaja  je usmjeren stvaranju većeg osjećaja sigurnosti sudionika sportskih natjecanja te podizanje razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na natjecanjima  te o  osnovnim znanjima o propisima donesenim u cilju sprječavanja nereda na natjecanjima, kao i sprečavanje nasilja nad mladima, nasilja u obitelji te nasilja prema ženama.

U sklopu ovog projekta održano je  i natjecanje igri „Čovječe ne ljuti se“ te je izabran najbolji navijački transparent. Današnjem završnom natjecanju prethodilo je natjecanje učenika u toj društvenoj igri po svim razredima navedene škole koje je provedeno tijekom mjeseca siječnja i veljače. Istovremeno učenici su izrađivali i prigodne transparente koji potiču na fair play.

U ime PU požeško-slavonske prisutnima se obratio policijski službenik za prevenciju Goran Matijević koji je naveo  da se ovim  događajem u okviru projekta „Budi navijač, a ne razbijač“  žele promovirati poželjna ponašanja na sportskim terenima koja se očituju u većoj toleranciji i uvažavanju drugih  te  fair play ponašanje prigodom natjecanja i navijanja.

Uz navedene preventivne aktivnosti promovirana je i kampanja „Postani policajac/policajka“ te su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole, a policijski službenici Interventne jedinice policije su prikazali pokaznu vježbu te potaknuli mlade da postanu dio njihovog tima.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

 

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…