Search
Close this search box.

RUŽAN POČETAK DANA Teška prometna nesreća i požar u „Plamenu”

Iz Policijske uprave požeško-slavonske jutros su pristigle dvije informacije: o teškoj prometnoj nesreći i požaru u „Plamenu”.

Teška prometna nesreća dogodila se u Osječkoj ulici, kod bolnice, a radilo se o sudaru dva osobna automobila. Ozlijeđene su dvije osobe.
Ubrzo potom stigla je i informacija o požaru u „Plamenu” u Njemačkoj ulici. Gašenje je u tijeku a detalji će se znati nakon obavljenog očevida.

Evo i ostalih informacija iz Policijske uprave:

Požar na otvorenom prostoru – upozorenje građanima
U četvrtak 23. veljače 2023. oko 17 sati u blizini mjesta Gradski Vrhovci, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.

Također, pozivamo građane na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru.

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili 112.

Prometna problematika
U četvrtak 23. veljače 2023. oko 15.25 sati u Pakracu u Ulici Krndija  na parkiralištu, 50-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivala se u promet vožnjom unazad te je zadnjim lijevim dijelom vozila udarila u zadnji desni dio osobnog automobila marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je također vožnjom unazad upravljala 25-godišnjakinja.

Protiv 50-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 25./26. veljače 2023.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Foto; V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…