Search
Close this search box.

GOSPODARSKI KRIMINAL Osumnjičen za dva kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Počinio dva kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Pogodovanje vjerovnika“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

Naime, 62-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Požege u uvjetima blokade žiro računa obavljao obračunska plaćanja iako je znao da prema ovršnom rješenju Ministarstva financija Republike Hrvatske ima porezni dug od preko 90.000,00 eura.

Osumnjičen za prijevaru
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, osumnjičeni je u listopadu 2020. od 35-godišnjakinje s područja Požege uzeo 15.000,00 eura te od 33-godišnjakinje s područja Brestovca 10.000,00 eura kao predujam za izgradnju stanova u Požegi, a koje nije izgradio. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Prijavila računalnu prijevaru
U srijedu 15. ožujka 2023. policijskim službenicima je prijavila 25-godišnjakinja s područja Požege da je u ožujku 2023. na Internet oglasniku s nepoznatom osobom dogovorila kupnju mobitela. Potom joj je nepoznata osoba poslala link za plaćanje nakon čega joj je s tekućeg računa skinut novčani iznos od preko 400,00 eura.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj provalio u garažu i kuću
U razdoblju od 9. prosinca 2022. do 15. ožujka 2023. na području Lipika, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio garažu u vlasništvu 55-godišnjaka iz koje je otuđio razne predmete, kao i u kuću iz koje nije ništa otuđio.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
Nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće otuđio razne predmete
U razdoblju od 2. do 15. ožujka 2023. u Požegi u Ulici Vučjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz obiteljske kuće u vlasništvu 61-godišnjaka otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar
U srijedu 15. ožujka 2023. oko 18.35 sati u mjestu Hrnjevac, na neutvrđeni način je došlo do požara na poljoprivrednom zemljištu te je izgorjela suha trava i nisko raslinje

Ugrožavali promet – recidivisti oduzeto vozilo
U srijedu 15. ožujka 2023. oko 22.50 u Požegi u Cerničkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao 46-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 46-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U četvrtak 16. ožujka 2023. oko 0.40 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, vozač teretnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, skretao je ulijevo iako je vidljivim prometnim znakom obavezan smjer udesno te se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policijskog službenog vozila i nastavio vožnju sve do mjesta Trapari gdje je i zaustavljen. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te pod zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Navedeni 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

Prometna problematika
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Arslanovci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: Vesna Milković
Pripremio: Pavle Bucić

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…