KAZNENA PRIJAVA ZA 50-GODIŠNJAKA Sumnjiči se za tri kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta!

Osumnjičen za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“, „Pogodovanje vjerovnika“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

Naime, osumnjičeni kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Kutjeva novac u iznosu od preko 49.000,00 eura ostvaren obavljanjem registrirane djelatnosti nije koristio za plaćanje obveza društva nego ga je zadržao za sebe. Nadalje je utvrđeno da je u uvjetima blokade žiro računa obavljao plaćanja iako je znao da prema ovršnim rješenjima Ministarstva financija Republike Hrvatske ima porezni dug od preko 13.000,00 eura. Također je utvrđeno da je prilikom izdavanja računa u iste unosio neistinite podatke.

Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Osumnjičen za računalnu prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, osumnjičeni je u srpnju 2022. od 37-godišnjakinje s područja Požege putem aplikacije aircash uzeo akontaciju kako bi joj iznajmio apartman, a nakon toga joj se više nije javio. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predali eksplozivna sredstva i streljivo na području Pakraca i Požege
U srijedu 29. ožujka 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao tri ručne bombe, 200 grama TNT i 1200 komada streljiva. Istoga dana, na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Recidivisti oduzeto vozilo
U srijedu 29. ožujka 2023. oko 19 sati u mjestu Pavlovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao 32-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Navedeni 32-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U sudaru vozila i vlaka lakše ozlijeđen 30-godišnjak

U srijedu 29. ožujka 2023. oko 14.20 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića, 30-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do pružnog prijelaza nije zaustavio vozilo iako je prugom prometovao vlak kojim je upravljao 48-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila u vlak i odbacivanja vozila na poljoprivrednu površinu.

U prometnoj nesreći 30-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici