POZIV POLICIJE GRAĐANIMA Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine

Narušavao javni red i mir

U petak 31. ožujka 2023. oko 1 sat u mjestu Golo Brdo, 64-godišnjak je na ulici vikao i galamio, a nakon toga kucao i lupao po ulaznim vratima kuće. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 64-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar

U četvrtak 30. ožujka 2023. oko 14.10 sati u mjestu Vesela, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2023. (organizacija međunarodne mreže prometne policije), na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, pa će se tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 17. do 23. travnja provoditi pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine, dok će se 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi 24-satni kontinuirani pojačani nadzor brzine pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživ broj službenika.

Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 10. travnja 2023. na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr a nakon zaprimljenih prijedloga,  analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici