OŠ JULIJA KEMPFA Obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Jučer je u OŠ Julija Kempfa, u suradnji s Udrugom Mali princ, obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Našu školu pohađa 24 učenika s poremećajem iz autističnog spektra iz cijele Požeško-slavonske županije od kojih se neki školuju u redovnim, a neki u posebnim razrednim odjelima. S učenicima rade edukatori rehabilitatori i učitelji razredne nastave, a jako je važna uloga i pomoćnika u nastavi u socijalizaciji, integraciji i inkluziji naših učenika kao i podrška obitelji.
Brojne su aktivnosti kojima obilježavamo ovaj važni datum. Školska psihologinja Silvija Crnković održala je s prvim razredima radionicu pod nazivom „Bogatstvo odrastanja uz prijatelje koji imaju autizam“ kojom smo nastojali kod djece osvijestiti da su naše različitosti, od kojih je jedna i dijagnoza autizma, uvijek prilika za rast, nova učenja i obogaćivanje života svakog djeteta. U prijepodnevnoj smjeni su u svim posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama također održane radionice za djecu.
Središnja aktivnost održala se na našem školskom igralištu gdje smo uz pjesmu i ples u znak podrške svim osobama koje imaju autizam u zrak pustili plave balone.
Popodnevne aktivnosti nastavljamo u prostorima udruge „Mali princ“ gdje će fizioterapeutkinja Matea Pavić održati radionice za djecu s teškoćama.

Izvor: K.Sabljak

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici