DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Jedan 48-godišnjak osumnjičen za dvije krađe

Osumnjičen za dvije krađe

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio dvije krađe. Naime, osumnjičeni je u razdoblju od 26. do 29. studenoga 2022. u Požegi u Ulici Voćarski put, iz vikendice otuđio razni alat u vlasništvu 66-godišnjaka. Također je utvrđeno da u razdoblju od 2. do 15. ožujka 2023. u Požegi u Ulici Vučjak, iz obiteljske kuće otuđio razne predmete u vlasništvu 61-godišnjaka. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Na zapuštenom zemljištu pronašla ručnu bombu

U petak 31. ožujka 2023. na zapuštenom zemljištu u blizini mjesta Sapna, 26-godišnjakinja je pronašla ručnu bombu. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požar

U petak 31. ožujka 2023. oko 21.10 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na metalnom kontejneru.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U subotu 1. travnja 2023. oko 0,25 sati u Požegi u Primorskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Smart“, požeških registarskih oznaka, a koji se prethodno nije zaustavio na naredbe policijskih službenika. Nadalje je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,91 promil upravljao 46-godišnjak.

Nešto kasnije, oko 2 sata u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao 29-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su  smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U petak 31. ožujka 2023. oko 7.55 sati u Požegi u Ulici svetog Roka, 27-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije držala potreban razmak uslijed čega je prednjim dijelom svoga vozila udarila u zadnji dio osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak.

Navedenoj 27-godišnjakinji je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici