KONTROLA PROMETA Alkoholiziranom vozaču bez položenog vozačkog ispita, koji je bježao pred policijom, izrečena kazna od 2430 eura!

Požar na otvorenom prostoru
U petak 31. ožujka 2023. oko 19 sati u blizini mjesta Ivandol, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Osobnim automobilom udario u domaću životinju
U subotu 1. travnja 2023. oko 22.40 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića, s travnate površine na kolnik je istrčala domaća životinja (krava). Tom prilikom u navedenu životinju je prednjim dijelom osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, udario 18-godišnji vozač. Nakon udara domaća životinja se udaljila s mjesta događaja. 53-godišnjem vlasniku domaće životinje je uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U noći sa subote na nedjelju 1./2. travnja 2023. u Požegi u Ulici Kamenita vrata, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom prilikom izlaska iz kružnog toka uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika na betonski otok. Nakon toga je udario u metalni stup i ploču u vlasništvu Grada Požege. Nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi niti o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od čega izdvajamo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 1. travnja 2023. oko 22.35 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, koji je skretao preko pune uzdužne linije te se nije zaustavio na naredbe policijskih službenika. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,22 promila upravljao 31-godišnjak. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2430,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Proslavljena 40. godišnjica Colora (fotogalerija)
Obilježeno 25 godina rada Javne vatrogasne postrojbe Požega
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića
Hodočašće vjernika pleterničke župe u Međugorje
Dječji sajam u Pleternici