Search
Close this search box.

IZ POLICIJE U prometnoj nesreći ozlijeđena djevojka, mladić prijavio prijevaru…pojačana kontrola prometa tijekom blagdana

Prijavio prijevaru
U četvrtak 6. travnja 2023. policijskim službenicima je prijavio 22-godišnjak s područja Lipika da je tijekom ožujka 2023. putem društvene mreže s nepoznatom osobom dogovorio kupovinu i trgovanje kripto valutama, uplatio novac te je prevaren. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predao streljivo
U četvrtak 6. travnja 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 60 komada streljiva. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 6. travnja 2023. oko 21.05 sati u mjestu Eminovci u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao 38-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 19-godišnjakinja
U četvrtak 6. travnja 2023. oko 13.20 sati u Požegi u Ulici bana Josipa Jelačića, 54-godišnji vozač osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, koji za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim desnim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 19-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 19-godišnjakinja, a protiv 54-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…