Search
Close this search box.

U PROMETNOJ NESREĆI Ozlijeđeni alkoholizirani vozač i trogodišnje dijete!

Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir
U subotu 8. travnja 2023. oko 18.30 sati u mjestu Antunovac (kod Lipika) u Ulici Poljanska u ugostiteljskom objektu, 23-godišnjak (1,27 promila) i 37-godišnjak (1,65 promila) su se verbalno sukobili nakon čega je 37-godišnjak tjelesno napao 23-godišnjaka. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok će 60-godišnjem vlasniku ugostiteljskog objekta biti uručen prekršajni nalog zbog posluživanje pića pijanim osobama.

Požar na otvorenom prostoru
Požar se dogodio u Požegi u dvorištu u Ulici Pod gradom
U subotu 8. travnja 2023. oko 21.55 sati u Požegi u dvorištu u Ulici Pod gradom, na neutvrđeni način došlo je do požara u kojem su izgorjele stare vreće i najlon. U navedenom požaru nije bilo materijalne štete.

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe
U subotu 8. travnja 2023. oko 19.10 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal te udario u betonski dio kolnog ulaza nakon čega je došlo do prebacivanja vozila na krov. U prometnoj nesreći vozač je teško, dok je trogodišnje dijete koje se nalazilo kao putnik u vozilu lakše ozlijeđeno.

Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te dopis Hrvatskom zavodu za socijalni rad – Područni ured u Požegi.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pavla Radića.

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola i ugrožavali promet
U subotu 8. travnja 2023. oko 20.30 sati u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića, 33-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, riječkih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na kolni ulaz i desnim bočnim dijelom udario u zadnji desni dio osobnog automobila marke „Mercedes“, stranih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 25-godišnjak koji je prethodno skrenuo na kolni ulaz te se na istome zaustavio.

Nakon udara 33-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i utvrdili da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 9. travnja 2023. oko 4.05 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Chevrolet“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,25 promila upravljao 23-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23- godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
20240515_115702
NEČUVENO U parku obavio nuždu!

Nepoznati počinitelj otuđio ruksak U srijedu 18. rujna 2024., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je istoga dana u…