Search
Close this search box.

HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA Otvorena izložba slika Ljubice Josipović

Sinoć je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica otvorena izložba slika požeške amaterske slikarice Ljubice Josipović. Po zanimanju je zubarski tehničar i u struci je radila do mirovine, ali cijelo vrijeme je uz posao aktivno slikala i izlagala svoje radove. Do sada je imala preko 20 samostalnih izložbi, sudjelovala na mnogim skupnim izložbama i humanitarnim akcijama. Članica je Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić“, u kojoj aktivno sudjeluje u likovnim kolonijama, izložbama i radionicama.

Ovo joj je četvrta samostalna izložba u Pleternici na kojoj je izloženo pedesetak radova nastalih uglavnom u zadnje dvije godine u različitim tehnikama: akril na platnu, uljani i suhi pastel i akvarel. Motivi su pejzaži i mrtva priroda, dominantno cvijeće.

Kroz program otvorenja izložbe vodio je Franjo Novak, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice koji je na početku pozdravio samu slikaricu, članove Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ koji su sudjelovali u programu i sve okupljene goste.

O slikarici i svom odnosu prema njoj i njezinim radovima govorila je Melita Grgić, tajnica Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, a članovi Udruge Sandra Halt – Čuže, Ivo Abibović i Đurđica Crnković govorili su svoje stihove na temu slikarstva, a neki su bili posvećeni upravo Ljubici Josipović.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Matea i Matija Šeremet i Ema Letić, a posjetitelje je kroz izložbu nakon otvorenja proveo Dragutin Kepić.

Izložbu je otvorio Franjo Novak kao izaslanik gradonačelnice Grada Pleternice Marije Šarić.

Izložba će biti otvorena mjesec dana, a sinoćnje otvorenje još je jednom dokazalo kako je Hrvatska knjižnica i čitaonica nezaobilazno mjesto kulturnih događanja u Gradu Pleternici.
Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano