Search
Close this search box.

UZ OBLJETNICU „BLJESKA” – „SUSRET PRIJATELJA” NA OMANOVCU U kuhanju slavonskog čobanca pobijedila ekipa dragovoljaca i veterana iz Brestovca

Tradicionalni “Susret prijatelja” kojim se obilježava godišnjica vojno-redarstvene operacije Bljesak održan je u nedjelju 30. travnja u Planinarskom domu Omanovac kod Pakraca, a brojni sadržaji i više stotina zadovoljnih ljudi potvrdili su da je ova manifestacija pun pogodak.

Središnji događaj na Omanovcu bilo je natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca na kojem je sudjelovalo 17 ekipa iz Kastva, Bjelovara, Požege, Garešnice, Brestovca, Prekopakre, Lipika i Pakraca.

Pobjeda u Brestovac

Pobjedu je odnijela ekipa Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Požeško-slavonske županije, ogranak Brestovac.
Prvu nagradu, kotlić s tronošcem koji je sonzorirala tvrtka Metalko Pakrac, uručili su im Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica te Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koja tradicionalno organizira i “Susret prijatelja” i cjelokupnu obljetnicu VRO Bljesak.
Blažević i Ivančić na svečanosti otvorenja pozdravili sve nazočne branitelje i čestitali li i  28. godišnjicu Bljeska i dan hrvatskih branitelja Pakraca i Lipika, a isto je učinio i Nikola Ivkanec, ratni zapovjednike Policijske postaje Pakrac.


Pobjedničku ekipu obišao sam ranije tijekom kuhanja i nisu krili velike ambicije.
– Ma idemo na prvo mjesto, mi se uvijek tako pripremamo. Što se tiče tajne za dobar čobanac, ona postoji, ali se naravno ne otkriva, rekao je Ivan Đurčević, glavni kuhar.
– Jučer smo u Brestovcu imali skupštinu ribolovne udruge pa smo kuhali 70 litara čobanca tako da je nama to u stvari već rutina i normalna stvar, dodao je Tomislav Čočić.
Pobjednika je odabrao tročlani žiri u kojem su bili Ružica Jukičić, šef kuhar i licencirani sudac Svjetske kuharske federacije, Aleksandar Miki Šubert, također šef kuhar i poznati lipički ugostitelj te Antun Nožarić Tun, pakrački ugostitelj koji je među lokalnim stanovništvom poznat kao “šaptač janjcima i odojcima”.
Njihovom odlukom drugo mjesto osvojila je lokalna ekipa “Još jednu putnu pa idemo” koja je osvojila laku bušilicu, dar tvrtke Termo metal Pakrac, a treće mjesto i set za roštilj osvojili su članovi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika.

Izvor: mojportal.hr

Vezano
Vezano