U KAPTOLU ZAPOČELA TRODNEVNA MANIFESTACIJA „TAMBURA ZA DUŠU” Sinoć posjetitelji uživali u ‘Tamburama bez granica’ – danas je na programu „Zlatni glas Zlatne doline”!

„Tambnura bez granica” naziv je programa kojim je sinoć započela trodnevna manifestacija „Tambura za dušu”. U programu su nastupili domaćini, Kaptolački tamburaški orkestar pod vodstvom Ane Šmitpeter, potom Kutjevački tamburaški orkestar na čelu s Ivanom Karadža i gostujući Subotički tamburaški orkestar kojim je dirigrala Marijana Marki.

U drugom dijelu programa posjetitelji su mogli uživati u najljepšim pjesmama Šokačke rapsodije 2023. koje su izvodili požeški dio od 120 tamburaša, koliko ih je inače nastupilo na koncertu u Zagrebu. Dirigent je bio Saša Botički.
Izvođače i posjetitelje prvi je pozdravio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić. – Drago mi je što ćemo večeras ovdje opet ugostiti mlade tamburaške glazbenike koji će vas, vjerujem, ugodno iznenaditi svojom svirkom i da ćete svi otići kući zadovoljni i obogaćeni – istakao je načelnik Pavičić. Zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji manifestacije a posebno Ani i Tihomiru Šmitpeter koji su u Kaptolu već odgojili nekoliko naraštaja mladih tamburaša i na čiju inicijativu je i organiziran program „Tambura bez granica”.

Zamjenik županice Ferdinand Troha je izrazio zadovoljstvo zbog čuvanja tradicije kroz ovu manifestaciju u Kaptolu te što ona, iz godine u godinu, neprestano ‘raste’. – Uistinu je lijepo vidjeti kako naši tamburaški orkestri, kako naša tamburaška glazba i baština uopće, raste i na tome vam hvala. Vjarujem da ćemo i ove godine uživati kao što smo i prošle – kazao je F.Troha.
Večeras je u Kaptolu na programu, s početkom u 20,30 sati, tradicionalni festival „Zlatni glas Zlatne doline”. Podsjetimo još kako su organizatori ove trodnevne manifestacije Općina Kaptol, TZ Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD Ivo Čakalić dok je pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano