OSNOVNA ŠKOLA FRA KAJE ADŽIĆA PLETERNICA Na 11. Smotri hrvatskog školskog filma osvojili drugu nagradu!

Film Helena osvojio drugu nagradu na 11. smotri hrvatskog školskog filma. Prošlog tjedna u Zagrebu je održana 11. Smotra hrvatskog školskog filma i 61. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Naš školski Kinoklub “Zlatna dolina”, čija voditeljica je Tajana Ćosić, sudjelovao je s dokumentarnim filmom o našoj bivšoj učenici Heleni Ćiško, vrlo jednostavnog naziva “Helena”.
Put Smotre i Revije krenule su voditeljica Tajana Ćosić i učenica 7.b razreda Anamaria Kuprešak. Tijekom svečanog zatvaranja Revije, proglašena su prva tri
najbolja mjesta u različitim filmskim kategorijama. Tako je naš Kinoklub s filmom “Helena” dobio drugu nagradu ocjenjivačkog suda djece u kategoriji dokumentarnog film, koji su u svojem opažanju rekli kako ih se film dojmio i da je Helena velika inspiracija za one koji taj film gledaju.

 

Voditeljica Tajana i učenica Anamaria, vratile su se s diplomom i nagradom u Pleternicu te se već pripremaju za snimanje novog filma, jer učenici itekako imaju ideja koje će rado prenijeti na veliko platno.

Izvor: Tajana Ćosić, voditeljica Kinokluba “Zlatna dolina”

Ovom tekstu dodajmo kako su na ovogodišnju Smotru bila prijavljena 223 filma osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Za program Smotre državno je povjerenstvo odabralo 26 osnovnoškolskih i 12 srednjoškolskih radova.

Vezano
Vezano
1Kanižlić
Dani kruha u OŠ Antuna Kanižlića

I učenici OŠ Antuna Kanižlića Požega, sa svojim učiteljima, danas su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemljem. Molitvu…