Search
Close this search box.

ČESTITKA ŽUPANICE Danas je 32. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

Na današnji dan prije trideset i dvije godine, Republika Hrvatska međunarodno je priznata od strane svih zemalja članica tadašnje Europske zajednice čime je urezan put njenoj punoj samostalnosti i suverenosti. Također, na današnji dan obilježavamo i 26. obljetnicu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja kada je dovršen proces povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.  
Kao i svakoga dana u godini i danas se, s posebnim pijetetom i zahvalnošću, prisjećamo žrtve hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili u temelje voljene nam Domovine. Na nama je da zajedničkim snagama, iz dana u dan, dokazujemo da njihova žrtva nije bila uzaludna gradeći Hrvatsku kakvom su ju oni sanjali.
Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji i poštovani žitelji Požeško-slavonske županije, čestitam vam 32. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!

Vaša županica Antonija Jozić

Vezano
Vezano