Search
Close this search box.

DOGODILO SE U PROTEKLA TRI DANA Požar u kotlovnici, narušavanje javnog reda i mira, prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, 52 prekršaja u prometu…

Požar
U ponedjeljak 18. travnja 2022. oko 6.15 sati u Požegi u Ulici kralja Krešimira u prostoru kotlovnice u sklopu obiteljske kuće u vlasništvu 81-godišnjaka došlo je do požara od improvizirane dimovodne cijevi plinske peći za centralno grijanje i prijenosa topline na zapaljivi materijal pored dimnjaka. U požaru je izgorjela peć na kruta goriva i plinska peć za centralno grijanje, tokarski stroj te drugi razni uređaji i alati. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna.

U požaru izgorjela suha trava i nisko raslinje
U petak 15. travnja 2022. oko 16 sati između mjesta Milanlug i Jasik na neutvrđeni način je došlo do požara na neobrađenom poljoprivrednom zemljištu prilikom je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Narušavao javni red i mir
U subotu 16. travnja 2022. oko 14.10 sati u mjestu Vidovci u Orljavskoj ulici, 22-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je u dvorištu glasno reproducirao glazbu koja je dopirala na ulicu. Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
U subotu 16. travnja 2022. oko 9.15 sati u Pleternici u Mlinskoj ulici, 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se približavao sigurnosnom brzinom te je prednjim dijelom vozila udario u 47-godišnju pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz. U prometnoj nesreći pješakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Istoga dana, oko 15.40 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,39 promila upravljao biciklom kolnikom navedene ulice koja je namijenjena za jednosmjerni tok prometa. Budući da u ulici nema izgrađene biciklističke staze nije se kretao bliže desnom rubu kolnika već je skrenuo udesno i tom prilikom sletio na iskop posut šljunkom. 40-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 17. travnja 2022. oko 19.35 sati na državnoj cesti D-38 između mjesta Brestovac i Skenderovci, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, austrijskih registarskih oznaka, dolaskom do zavoja ulijevo, zbog brzine neprilagođene uvjetima i konfiguraciji ceste izgubio je nadzor nad vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja i slijetanja vozila u putni kanal te prevrtanja na žičanu ogradu voćnjaka u vlasništvu 52-godišnjaka. U prometnoj nesreći 39-godišnji vozač je teško ozlijeđen, dok su lakše ozlijeđena dva putnika starosti 25 i 35 godina. Protiv 39-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici i u mjestu Trenkovo te šest prometne nesreće s materijalnom štetom u Lipiku u Ulici Matije Gupca, u Brestovcu u Požeškoj ulici i u Požegi u ulicama Sokolova, Orljavska i Zagrebačka te u mjestu Stražeman.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo po jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje te upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. travnja 2022. oko 1.30 sati u Požegi u Primorskoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kretao se u suprotnom ili zabranjenom smjeru te je prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom desnim bočnim dijelom vozila naletio na desni bočni dio parkiranog osobnog automobila marke „Renault“, riječkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće 26-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. 26-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano