Search
Close this search box.

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA Održan koncert povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Učenici Glazbene škole Požega na blagdan svetog Nikole pripremili su poseban poklon svojim sugrađanima. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Glazbena škola Požega i Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske organizirali su koncert za članove udruge i njihove obitelji, a za raznovrstan program pobrinuli su se Mlađi tamburaški orkestar, Dječji zbor srednjeg uzrasta, komorni sastavi i solisti, redom učenici požeške Glazbene škole.
Na samom početku, okupljene su pozdravili ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević i predsjednica Udruge OSI Požege i Županije Požeško-slavonske županije, Jelosavka Jakovljević.
Organizatori koncerta istaknuli su kako je događaj svojevrsna proslava još jednog uspjeha u pogledu pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom zbog nedavno postavljenje koso podizne platforme u Glazbenoj školi Požega, čime je omogućeno prisustvovanje osobama u kolicima i slabije pokretnim osobama na ovakvim koncertima.
Nakon izvrsnih učeničkih izvedbi, dodatnu radost u potpuno ispunjenu koncertnu dvoranu svojim dolaskom unio je sveti Nikola, koji je prigodnim poklonima darivao članove udruge.

Izvor: pszupanija.hr

 

Vezano
Vezano