Search
Close this search box.

MINISTAR PILETIĆ U POŽEGI U novom Coworking centru dodijeljeno dva milijuna eura za projekte na području Požeško-slavonske županije


Za projekte koji će se provoditi na području cijele Požeško-slavonske županije u Požegi su svečano  uručeni ugovori vrijedni gotovo dva milijuna eura financiranih iz Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije, Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške brdsko-planinskim područjima, a svečano je uručen i sporazum o korištenju bespovratnih sredstava i ugovor za izradu strategije razvoja urbanog područja Grada Požege u okviru ITU mehanizma.
Ugovore za petnaest novih projekata, u novouređenom Inovacijskom i coworking centru Panora uručili su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnatelj Uprave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar.
Ministar Piletić uručio je Udruzi za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom Republike Hrvatske ugovor vrijedan 306 tisuća eura te Društvu multiple skleroze Požeško-slavonske županije ugovor vrijedan 765 tisuća eura iz Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Istaknuo je kako je s dva dodijeljena ugovora stvoreno 21 novo radno mjesto na području Požeško-slavonske županije i pružit će se skrb za 126 korisnika.
Na svečanoj dodjeli uručen je i sporazum o korištenju bespovratnih sredstava tehničke pomoći i ugovora za izradu strategije razvoja urbanog područja grada Požege u okviru ITU mehanizma kojim je Grad Požega ostvario 360 tisuća eura. Također, Grad Požega ostvario je bespovratna sredstva u iznosu 8.858,13 eura za izradu strategije razvoja urbanog područja Grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine.
Općina Brestovac ostvarila je bespovratna sredstva za izgradnju pješačkih staza u naseljima Donji Gučani i Gornji Gučani u iznosu 33 tisuća eura te sredstva za izgradnju pješačke staze u naselju Busnovi u iznosu 36 tisuća eura.
Općina Jakšić sredstva su odobrena za rekonstrukciju društvenog doma u Cerovcu faza II, u iznosu 30 tisuća eura. Općina Čaglin ostvarila je bespovratna sredstva za obnovu komunalne infrastrukture u naselju Dobrogošće faza III, u iznosu 30 tisuća eura.
Općina Kaptol ostvarila je bespovratna sredstva za uređenje društvenog doma u Alilovcima, u iznosu 60 tisuća eura, kao i bespovratna sredstva za rekonstrukciju Majstorske ulice faza I., u iznosu 36 tisuća eura. Općina Velika ostvarila je bespovratna sredstva za izgradnju produžetka javne rasvjete u naselju Velika, u iznosu 30 tisuća eura, a također i bespovratna sredstva za pješačku stazu kroz naselje Biškupci, u iznosu 33 tisuće eura.
Grad Kutjevo ostvario je bespovratna sredstva za društveni dom Hrnjevac, u iznosu 60 tisuća eura. Grad Pleternica ostvario je bespovratna sredstva za nadogradnju društvenog doma Bresnica faza III, u iznosu 30 tisuća eura, dok je Grad Pakrac ostvario bespovratna sredstva za izgradnju pješačke staze u Frankopanskoj ulici u Prekopakri, u iznosu 36 tisuća eura. Uz ranije spomenuta sredstva odobrena Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Lipiku je ranije uručen ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za projekt poboljšanja komunalne infrastrukture – izgradnja interne prometnice (nerazvrstana cesta) u Lipiku (Faza III.) u iznosu 30 tisuća eura.
 
Izvor: pszupanija.hr/ VG.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega