Search
Close this search box.

NAKON ŠTO SU POSTALE VICEPRVAKINJE HRVATSKE Igračice ŽKK Plamen Požega na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić primio je ekipu Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega koje su u subotu, 14. svibnja na utakmici protiv dubrovačke Raguse ostvarile senzacionalan rezultat i postale viceprvakinje Hrvatske. Požeške Plamene uspjele su se plasirati u odlučujuću, petu finalnu utakmicu doigravanja Prve ženske košarkaške lige te time ostvariti zapažen rezultat koji će ostati upisan u povijesti kluba.


Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Glavić.
– Čestitam vam na ostvarenom rezultatu jer to je uspjeh kakav manji gradovi poput Požege ne doživljavaju baš često. Tim više što vi sada već imate jedan solidan kontinuitet uspjeha i prepoznatljive ste ne samo ovdje, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Sada kada ste napravile taj korak u sami vrh, vjerojatno razmišljate i o nekom iskoraku i u međunarodnu žensku košarku. To je dobro i zbog činjenica da su u takvom rangu natjecanja još uvijek zastupljeniji muški sportovi pa je lijepo da i na taj način promičemo nešto što je napredak općenito u društvenom životu, da ženski sportovi ne budu ni- na koji način manje vrijedni od muških. – poručio je gradonačelnik te čestitao trenerima, vodstvu kluba, sponzorima i svima koji su, uz Grad Požegu i Požeški sportski savez, potpomogli ovaj rezultat. Dodao je da ovaj uspjeh obvezuje Grad Požegu da i dalje kroz Požeški športski savez prati rad kluba i u materijalnom smislu te je zahvalio vodstvu i sponzorima na njihovoj podršci košarkašicama.


Trener Vladimir Englman istaknuo je da su ove godine požeške košarkašice napravile gotovo 17 tisuća kilometara, odigrale dvadeset utakmica više od bilo koga u Premijer ženskoj ligi, jer su igrale i regionalnu WABA ligu i predstavljale Hrvatsku.


– Zahvaljujem se igračicama jer samo mi koji smo unutra znamo što smo podnijeli ove sezone i na koji način smo igrali ove zadnje utakmice. Neke igračice doslovno su iz bolnice dolazile na teren. Nedostajalo je malo sreće da taj rezultat bude još bolji, iako je i ovog trenutka daleko iznad svih očekivanja s početka prvenstva. Grad Požega plaća nam prijevoz, članarine, kotizacije i sudce po čemu smo jedan od rijetkih grafova koji na taj način financira sport. -izjavio je trener.
U ime cijele ekipe zahvalila se kapetanica Jelena Ivezić.


– Smatram da je sport najljepša razglednica koja se može poslati prema drugim gradovima i državama. Mi smo ove godine uspjeli ujediniti i mlado i staro u našu dvoranu i to je priča koja treba ići dalje u budućnost. Imamo dosta dječice koja su tu i vjerujemo da će nas jednog dana predstavljati na nekoj većoj razini. Ovim putem se zahvaljujem svojim suigračicama – izuzetno sam ponosna na svaku od vas. Zahvaljujem se i treneru koji se preko trideset godina poklanja ovom sportu i iznio je veliki teret ove sezone, te našim navijačima jer sve što radimo, radimo radi Požege. Budite uz nas svi skupa da i dalje stvaramo povijest ženske košarke u Požegi. – poručila je kapetanica.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano