Search
Close this search box.

PLETERNICA Održana 5.Zmajada


Danas je na poljoprivrednom aerodromu Ivandvor održana 5.Zmajada koju je organizirao Aeroklub „Zlatna dolina” iz Pleternice u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Požeško-slavonske županije. Potporu je, naravno, dao i Grad Pleternica.
Šareni zmajevi i lijepo vrijeme privukli su veliki broj mališana i njihove roditelje a na početku manifestacije sve ih je pozdravio Mladen Lončarević predsjednik pleterničkog Aerokluba. Podsjetio je pritom da je mjesto na kojemu se održava Zmajada, u vrijeme Domovinskog rata bilo aerodrom odakle su se avionima odvozili teški ranjenici u Zagreb. Na taj način, spašeni su mnogi životi.
Na taj događaj je podsjetila i gradonačelnica Marija Šarić. – Želim se zahvaliti našem Aeroklubu i Zajednici tehničke kulture jer već petu godinu organiziraju ovu aktivnost gdje se lijepo družimo, ali s druge strane, isto tako čuvaju onu povijest i podsjećaju nas na važne stzvari koje su se dogodile ovdje u vrijeme Domovinskog rata, a koje nikako ne smijemo zaboraviti – rekla je M.Šarić.
Prisutne na Zmajadi, u ime Zajednice tehničke kulture, pozdravio je Mario Križanac.
Mališani su se na aerodromu mogli zabavljati ali i natjecati, ako su to željeli, pa su im za to bila pripremljena tri poligona. Najbolji su na kraju dobili vrijedne nagrade.
Kažimo još i kako je Zmajada posljednja manifestacija u sklopu programa ovogodišnjeg Dječjeg tjedna.

Tekst i foto: V.Milković.

Vezano
Vezano