Search
Close this search box.

POLOJE Grad Pleternica kupio parcelu a mještani organizirali akciju čišćenja – slijedi gradnja društvenog doma!

Danas je u Poloju bilo vrlo živo od ranog jutra: na početku sela prema Požeškoj Koprivnici krčilo se zemljište, palio korov, stare stvari iz obližnje kuće…
– Grad Pleternica je kupio ovu parcelu na kojoj se nalazi jedena stara privatna kuća, već dugo nenastanjena i koju treba srušit. Cilj nam je na ovom mjestu izgraditi društveni dom za naselje Poloj a, obzirom da je prostor dosta velik, napravit ćemo kraj doma i neke dodatne sadržaje za djecu i mlade. Mi sad krećemo u pripremu dokumentacije i čim bude objavljen neki pogodan natječaj za bespovratna sredstva, prijavit ćemo se i početi graditi – kazala je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić koja je došla pogledati što i kako se radi. Naravno, nije došla praznih ruku jer, umorna i žedna grla treba povremeno isprati.
Među mještanima na radnoj akciji bio je i Josip Cvetković, predsjednik mjesnog odbora. – Mi sad ovo moramo dobro očistiti jer tu nitko nije dugo živio i sve je obraslo. Tako ćemo urediti da bageri mogu doći kopati. Želja nam je, kao što je rekla gradonačelnica, izgraditi seoski dom i urediti prostor za djecu. Kad to napravimo moći ćemo u selu organizirati razne aktivnosti – kazao je predsjednik Cvetković. Na upit gdje se sada sastaju ako nešto zatreba, šaljivo je dodao: Na livadi. I ono što je najvažnije: stanovnika u selu je 80-ak i sve je više mladih! Dovoljan razlog za gradnju doma kojeg u selu nikad nije bilo.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi