Search
Close this search box.

PREKOGRANIČNA SURADNJA Izaslanstvo Općine Kreševo u posjetu Gradu Požegi

Predstavnici Požegi prijateljske srednjobosanske Općine Kreševo, načelnik Renato Pejak, tajnik Općinskog vijeća Boris Brlić te Boris Marić iz Službe za gospodarstvo, braniteljsko-invalidsku i socijalnu skrb posjetili su nedavno gradsku upravu Grada Požege gdje su ih primili gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević te dr.sc. Berislav Andrlić, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju.
Razgovaralo se o zajedničkoj suradnji na projektima prekogranične suradnje te o želji predstavnika Kreševa za obrazovanjem kadrova na Fakultetu za turizam i ruralni razvoj u Požegi, za što su čelnici spomenute općine iz Središnje Bosne posebno zainteresirani, budući da dosta ulažu u turizam, a odnedavno imaju i novi, veliki hotel te su im potrebni školovani kadrovi za tu djelatnost.
Sporazum o prijateljstvu i suradnji Grad Požega i Općina Kreševo, koje povezuje i znameniti Požežanin, hrvatski istraživač i putopisac Dragutin Lerman koji je sahranjen u Kreševu, potpisali su 2010. godine.
Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega