Search
Close this search box.

RADNI SASTANAK Županica razgovarala s novoizabranim čelnicima Obrtničke komore Požeško – slavonske županije

Budući da su na vodeća mjesta u Obrtničkoj komori Požeško – slavonske županije na nedavno održanom redovnom izboru za mandatno razdoblje 2022.-2026. izabrani novi čelnici, predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Požeško – slavonske županije, održali su radni sastanak sa županicom Antonijom Jozić na kojemu su joj prenijeli informacije o budućim planovima te joj izložili svoje prijedloge za unapređenje suradnje.
Za predsjednika Obrtniče komore Požeško – slavonske županije, za naredno mandatno razdoblje, izabran je Zlatko Špiranec koji po toj funkciji postaje članom Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore. Jedan od potpredsjednika Obrtničke komore je Željko Pojer – predsjednik Udruženja obrtnika Požega, koji je također izabran i za člana Skupštine Hrvatske obrtničke komore, dok je za drugog potpredsjednika izabran Marko Štor – predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika.
Predsjednik Komore izvijestio je županicu kako broj obrta raste. Tako je krajem 2020. godine na području Požeško – slavonske županije bilo 1068 obrta. Već krajem 2021. godine taj broj narastao je na 1179 obrta. „Tendenciju rasta možemo vidjeti i u ovoj godini, pa tako broj obrta na dan 31.10.2022. u Požeško – slavonskoj županiji iznosi  1238.“ – zaključio je Špiranec.
Županica Jozić izrazila je zadovoljstvo, kako činjenicom da broj obrtnika raste, tako i činjenicom da je sve veći broj žena obrtnica. „Zajedničkim snagama stvaramo snažnu županiju, zajedničkim snagama trebamo biti pokretač gospodarskog razvoja naše županije. Naši poduzetnici, obrtnici pridonose svakodnevno tome cilju.“ – rekla je županica.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano