Search
Close this search box.

REKONSTRUKCIJA CESTE PLETERNICA – BILICE Rok završetka radova ponovo pomaknut!

Davno je bio 24.listopad 2022.godine kada su Hrvatske ceste preko Centra 112 obavijestile građane da se, zbog rekonstrukcije, državna cesta DC-525 na dionici Pleternica – Bilice u dužini 4,25 metara zatvara na tri mjeseca! Ponovno prometovanje njom najavljeno je za 11.veljaču ove godine.

 

Na žalost stanovnika Frkljevaca i Kadanovaca, te svih koji putuju u pravcu Slav.Broda, taj je rok pomaknut za lipanj ali ni tada kraj radova nije se nazirao. Kao ni sada. Sve češće se među, sad već jako nezadovoljnim građanima, može čuti ciničan komentar: Bit će, ali se ne zna kad će!? Stoga smo odgovor na ovo pitanje potražili kod ivestitora – Hrvatskih cesta.
– Rok za izvođenje radova na rekonstrukciji državne ceste oznake DC525 na dionici Pleternica-Bilice, duljine 4,25 kilometara produljen je do 12.10.2023.godine. U tijeku je izrada nosivog sloja od kamenog materijala, izgradnja pješačkih staza, izrada kolnih prilaza i ostali radovi predviđeni projektom i troškovnikom.
Osnovni razlozi za produženje roka završetka radova su nepovoljne vremenske prilike i izvođenje radova izvođača aglomeracije Pleternica koji su trebali biti završeni prije samog početka predmetnih radova, međutim još su uvijek u trajanju – navodi se u pismenom odgovoru iz Hrvatskih cesta d.o.o.
Tekst: V.Milković
Foto: V.L.

Vezano
Vezano