Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija evidentirala 94 prekršaja vozača – promet će se pojačano kontrolirati cijeli tjedan!

Požar na otvorenom prostoru

U nedjelju 8. listopada 2023. oko 13.05 sati u mjestu Vetovo u Vinogradskoj ulici na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava.
 
Pijan upravljao osobnim automobilom, a putnici omalovažavali policijske službenike

U nedjelju 8. listopada 2023. oko 2.45 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, 26-godišnjakinja je iz osobnog automobila prilikom prolaska pored zgrade policijske postaje omalovažavala i vrijeđala policijske službenike.

Nadalje, navedeno vozilo su u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića zaustavili policijski službenici i utvrdili da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila upravljao 48-godišnji vozač, dok su putnici starosti 26 i 29 godina koji su bili pod utjecajem alkohola prilikom postupanja omalovažavali i vrijeđali policijske službenike.

Također je utvrđeno da je 29-godišnjak policijskim službenicima odbio dati na uvid osobnu iskaznicu te su on i  26-godišnjakinja uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, dok je 48-godišnjak  smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U slijetanju osobnog automobila lakše ozlijeđen 51-godišnjak

U nedjelju 8. listopada 2023. oko 17.50 sati između mjesta Požega i Mihaljevci, 51-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,72 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, udario u ploču za označavanje zavoja, nastavio vožnju po bankini i sletio u putni kanal nakon čega se vozilo odbilo na kolnik.

U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 94 prekršaja, od čega izdvajamo po pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 7. listopada 2023. oko 11.30 sati u Požegi u Ulici Slavka Kolara gdje su policijski službenici u prometu zatekli 35-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanja, ne koristeći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 2,78 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.690,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ovog tjedna pojačane aktivnosti u prometu

U razdoblju od 9. do 15. listopada 2023. godine na području Policijske uprave požeško-slavonske u sklopu akcije „Mobiteli i drugi uređaji + sigurnosni pojas Focus on the Road – distrakcija“ koja se održava u svim zemljama Europske unije, provoditi će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano